Opis

Mesne kroglice v pikantni paradižnikovi omaki

Priprava

  1. Svinjino, govedino in čatni damo v veliko skledo. Posolimo. Z rokami dobro premešamo. Maso zvaljamo v 24 enako velikih kroglic, velikih kot žogica za golf. Postavimo na stran.
  2. V veliki plitvi ponvi na srednjem ognju segrejemo olje. dodamo mesne kroglice in počasi pražimo približno 8 minut oziroma do zlatega in jih previdno obračamo. Potresemo s čilijevimi kosmiči in pražimo še 2 minuti ter občasno premešamo.
  3. Dodamo paradižnik in nekaj soli. Kuhamo približno 10 minut, potem pa dodamo baziliko. Kuhamo še 15 minut in občasno premešamo.

sestavine

  • 400 g mlete svinjine
  • 400 g mlete govedine
  • 4 jedilne žlice čatnija karamelizirane čebule
  • 6 jedilne žlice oljčnega olja
  • 2 čajni žlički sušenih čilijevih kosmičev
  • 2 x 400-gramska pločevinka paradižnikovih koščkov
  • 10 svežih listov bazilike
  • sol

Sorodni recepti