Mesne kroglice v kokosovi omaki

Mesne kroglice v kokosovi omaki

Opis

Priprava:

1. Najprej pripravimo mesne kroglice. Čebulo in česen pražimo na vročem olju pet minut, dokler se ne zmehčata in malce porjavita. Po minuti ali dveh dodamo suhi čili. Mleto meso damo v veliko skledo ter ga solimo in popramo. V drugo posodo damo krušne drobtine, ki jih navlažimo z mlekom. Začinimo, nato drobtine in čebulo stresemo k mesu in dobro premešamo. Z rokami oblikujemo kroglice v velikosti žogice za golf. Polagamo jih na malce naoljen krožnik ali pladenj. Damo jih v hladilnik za 30 minut, da se strdijo.

2. V namaščeni ponvi kroglice pečemo 4–5 minut, dokler niso rjave. Pogosto jih obračamo, da se zapečejo na vseh straneh.

3. Dodamo koriandrova semena, kardamom, kurkumo, cimet, suhi čili, limonsko travo in ingver. Pražimo, dokler se ne sprostijo arome, nato zalijemo s kokošjo jušno osnovo in kokosovim mlekom. Pustimo, da zavre. Pokusimo in če je treba, še začinimo. Kuhamo 8–12 minut, dokler se omaka ne zgosti in so kroglice povsem kuhane.

4. Dodamo limonino lupinico in sok ter postrežemo vroče.

sestavine

Sestavine

  • 2 žlički semen koriandra
  • 4 stroki kardamoma
  • malce strti
  • 1 žlička mlete kurkume
  • 0.5 žličke mletega cimeta
  • 1 žlički suhega drobljenega čilija
  • po okusu
  • 2 stebli limonske trave
  • očiščeni
  • strti in narezani
  • 5 cm košček ingverja
  • olupljen in narezan
  • 400 ml kokosovega mleka
  • lupinica in sok ene limete

Mesne kroglice

  • 1 majhna čebula (drobno narezana)
  • 2 stroka česna (nasekljana)
  • oljčno olje
  • za praženje
  • 1 žlička suhega zdrobljenega čilija
  • 500 g mlete govedine
  • 75 g svežih krušnih drobtin
  • 3 -4 žlic mleka
  • morska sol in sveže mleti poper

Sorodni recepti