Mesne kroglice v arašidovi omaki

Mesne kroglice v arašidovi omaki

Opis

Dodatne potrebščine

Olje za cvrtje

 

Priprava

 

Mesne kroglice

·         Drobnjak drobno narežemo in ga pomešamo z mesom, jajcem, koruznim škrobom, omako hoisin, mešanico začimb in sambalom. Dobro pregnetemo in oblikujemo kroglice.

·         V ponvi segrejemo olje in kroglice popečemo z vseh strani.

 

Arašidova omaka

·         Olupimo in narežemo čebulo in česen. Potolčemo limonino travo.

·         V ponvi segrejemo olje in dodamo šalotko, česen, ingver in limonino travo ter pražimo 2 minuti.

·         Dodamo mleko, kečap, sambal in arašidovo maslo ter mešamo, da dobimo gladko omako.

·         Dodamo sladkor in omako zavremo. Mešamo, dokler se sladkor ne raztopi.

·         Mesne kroglice damo v omako in kuhamo približno 10 minut na šibkem ognju.

 

Postrežba

Narežemo kmečki kruh in na njem postrežemo mesne kroglice s solato little gem, praženo čebulo in čipsom z rakci.

sestavine

Mesne kroglice

  • 0.5 šopka drobnjaka
  • 200 g mešanega mletega mesa
  • 0.5 jajca
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 žlica omake hoisin
  • 1 žlička mešanice petih začimb
  • 1 žlička sambala

Aarašidova omaka

  • 1 rdeča čebula
  • 1 strok česna
  • 1 palčka limonine trave
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 200 ml mleka
  • 2 žlici kečapa
  • 1 žlica sambal oeleka
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 2 žlici temnorjavega sladkorja

Dodatno

  • 1 kmečki kruh
  • 4 glavice glavici solate little gem
  • 2 žlici pražene čebule
  • čips z rakci