Merveilles

Priprava:

1. V lonec zlijemo vodo in skoraj ves sladkor, shranimo le žlico ali dve. Sladkorni sirup skuhamo tako, da pustimo, da mešanica zavre, nato pa jo kuhamo dve do tri minute ob nenehnem mešanju z metlico. Temperatura sladkornega sirupa mora biti 121 stopinj.

2. Beljake s preostalim sladkorjem stepemo v sneg. Mešalnik nastavimo na največjo hitrost in v tankih curkih oziroma po kapljicah dodajamo sladkorni sirup, ki ga vlivamo med metlicami in steno posode.

3. Vetrce (merengue) nadevamo v dresirno vrečko z gladkim nastavkom tako, da vrečko postavimo v vrč. Na plitvem pekaču, obloženim s papirjem za peko, oblikujemo kepice višine 5 cm in premera 6 cm. Vetrce sušimo dve uri v predhodno segreti pečici pri 80 stopinjah.

4. Čokolada, ki jo bomo uporabili, mora biti v enem kosu. Čokolado obrnemo na gladko stran in jo nastrgamo z ostrim nožem. Čokoladne mrvice stresemo na krožnik.

5. Smetano in sladkor stepamo do gostote jogurta.

6. Vetrc nabodemo na vilice s spodnje strani in ga obilno premažemo s smetano. Nato ga potresemo s čokoladnimi mrvicami. Sladkarije zložimo na pladenj ali krožnik.

7. Preostalo smetano prestavimo v vrečko z nazobčanim nastavkom. Na vsak vetrc nabrizgamo rožico iz smetane in ga okrasimo s polovico jagode.

 

sestavine

  • Za vetrce3 beljaki 3 žlice vode 100 g sladkorjaZa okras300 g temne čokolade 300 ml sladke smetane 75 g sladkorja 10 svežih jagod

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse