Opis

Jajca vzamemo iz hladilnika, jih ubijemo v posodo in pustimo stati, dokler ne dosežejo sobne temperature. Paradižnik razrežemo na četrtine in odstranimo del s semeni. Meso nasekljamo na drobne kocke. Del s semeni shranimo, saj ga lahko uporabimo v drugih jedeh.

Ponev položimo na štedilnik in vanjo damo maslo. Ko se maslo stopi, dodamo nasekljan paradižnik.

Feferonom odrežemo peclje in očistimo semena. Nasekljamo po želji.

Ko se paradižnik v maslu začne peniti, dodamo feferone in dušimo naprej. Če hočete, da feferoni ostanejo sveži in jih hočete bolj skuhati, jih dajte v ponev pred paradižnikom. Solimo in popramo.

Mlado čebulo očistimo in nasekljamo na večje kose. Liste mete odtrgamo in jih grobo nasekljamo s tremi ali štirimi potezami z nožem. Liste peteršilja odtrgamo in jih nasekljamo enako grobo kot meto.

Ogenj povečamo in v menemen damo mlado čebulo, meto in peteršilj ter rahlo premešamo. Zelenje mora ostati sveže. Dodamo jajca. Rahlo mešamo po dnu, da ne razbijemo rumenjakov in kuhamo naprej. Ko so beljaki kuhani po okusu, ugasnemo ogenj.

Ko je menemen kuhan, ga damo na krožnik in postrežemo.

sestavine

Sestavine

  • 6 jajc
  • 3 paradižniki
  • 3 fefaroni
  • 2 jušni žlici masla
  • sol in poper
  • 5 kosov mlade čebule
  • 5 vejic sveže mete
  • 6 vejic peteršilja

Sorodni recepti