MEHKA TORTA S SKUTO, MARELIČNIM ŽELEJEM IN MOUSSOM IZ BELE ČOKOLADE

MEHKA TORTA S SKUTO, MARELIČNIM ŽELEJEM IN MOUSSOM IZ BELE ČOKOLADE

Opis

MEHKA TORTA S SKUTO, MARELIČNIM ŽELEJEM IN MOUSSOM IZ BELE ČOKOLADE

Priprava

  1. Za mousse segrejte 100 g polmastnega mleka, v katerega dodate tri lističe želatine, ki ste jih prej namočili v vodo in led. To tekočo zmes prelijte čez 200 g bele čokolade.
  2. Dodajte 300 g tekoče smetane, pomešajte in postavite na hladno za tri ure.
  3. Za žele pristavite na ogenj drugo kozico z 200 g mareličnega pireja in 25 g sladkorja, pomešanega z 2 g agarja. Naj zavre. Odstranite z ognja, prelijte v pekač in postavite na hladno za 30 minut.
  4. Za torto zmešajte 50 g smetane s 35 % maščobe, 240 g pasirane skute in štiri rumenjake.
  5. Stepite tri beljake, da dobite sneg, ter dodajte 60 g sladkorja.
  6. Beljake dodajte prej pripravljeni zmesi. Dodajte še 20 g moke in 25 g koruznega škroba.
  7. Vse skupaj dobro premešajte in zlijte v pekač, ki ste ga prekrili s papirjem za peko in premazali z maslom in posuli z moko. V pečici pecite 15 minut na 170 stopinj.

sestavine

Za mousse iz bele čokolade

  • 100 g polmastnega mleka
  • 200 g ostružke bele čokolade
  • 3 listi želatine
  • 300 g smetane s 35 % maščobe

Za marelični žele

  • 200 g mareličnega pireja
  • 25 g sladkorja
  • 2 g agarja

 

Za mehko torto s skuto

  • 50 g smetane s 35 % maščobe
  • 240 g pasirane skute
  • 4 rumenjaki
  • 3 beljaki
  • 60 g sladkorja
  • 25 presejanega jedilnega škroba
  • 20 g presejane moke
  • Suhe ali sveže marelice po okusu (dekoracija)
  • Bela čokolada po okusu (1 kos za strganje)

Sorodni recepti