Mehka polenta s popečenimi gobami

Mehka polenta s popečenimi gobami

Opis

Mehka polenta s popečenimi gobami       

Priprava

  1. V električnem loncu s funkcijo mešanja ali v kozici zavrite vodo. Če uporabljate električni lonec, pritrdite metlico in vanj vsujte polento (če ne, pa postopoma dodajte polento v kozico). Dodajte ščepec soli in kuhajte 30 minut pri 80 °C, medtem ko se meša na najnižji hitrosti. Če uporabljate navadno kozico, kuhajte polento 30 minut in vsakih pet minut pomešajte.
  2. V večji ponvi segrejte olje na srednji temperaturi in pecite slanino 4 do 5 minut, preden dodate gobe in česen. Še pet minut pražite gobe in jih nato začinite z malo soli in popra. Dodajte peteršilj.
  3. Ko je polenta kuhana, dodajte maslo, nariban sir ter po okusu še dodatno posolite ali popoprajte ter ponovno nežno mešajte, da se sir in maslo stopita.
  4. Polento nadevajte na krožnike in jo postrezite z mešanico gob in malo dodatnega parmezana.

sestavine

  • 200 g polente (naj ne bo instant) najboljše kakovosti
  • 1 L vode
  • 100 g sveže naribanega parmezana in še nekaj parmezana za postrežbo
  • 40 g masla
  • 1 žlica olivnega olja
  • 200 g slanine, drobno nasekljane
  • 400 g nasekljanih gob (dvotrosnih kukmakov, zimskih panjevk, možininih ostrigarjev)
  • Drobno nasekljan strok česna
  • 1 manjša pest peteršilja, drobno nasekljana

Sorodni recepti