Opis

Priprava:

Za omako premešamo sestavine v skledi in jo postavimo na stran. Segrejemo žar ponev na srednjem ognju. V skledi premešamo papriko, česen v prahu, origano, kajenski poper in mleto kumino. Z mešanico začimb začinimo ribje filete. Žar ponev premažemo z oljem. Ribe pečemo štiri do pet minut na obeh straneh, dokler jih ne spečemo.

Medtem pripravimo dodatke za ribje filete. V skledice damo kislo smetano, rezine limete, rezine avokada, koriandrove liste, rdečo čebulo in zelje. Avokado pokapamo z limeto in postavimo vse na stran na velik pladenj za postrežbo z majhno stekleničko tabasca.

Previdno vzamemo ribje filete iz ponve in jih nadrobimo z vilicami. Koščke damo v skledice za postrežbo ter solimo. Dodamo še koriandrove liste.

Na pladenj za postrežbo damo tople tortilje in vanje dodamo vsega malo. Tortilje zvijemo in uživamo. 



Priprava:

Za omako premešamo sestavine v skledi in jo postavimo na stran. Segrejemo žar ponev na srednjem ognju. V skledi premešamo papriko, česen v prahu, origano, kajenski poper in mleto kumino. Z mešanico začimb začinimo ribje filete. Žar ponev premažemo z oljem. Ribe pečemo štiri do pet minut na obeh straneh, dokler jih ne spečemo.

Medtem pripravimo dodatke za ribje filete. V skledice damo kislo smetano, rezine limete, rezine avokada, koriandrove liste, rdečo čebulo in zelje. Avokado pokapamo z limeto in postavimo vse na stran na velik pladenj za postrežbo z majhno stekleničko tabasca.

Previdno vzamemo ribje filete iz ponve in jih nadrobimo z vilicami. Koščke damo v skledice za postrežbo ter solimo. Dodamo še koriandrove liste.

Na pladenj za postrežbo damo tople tortilje in vanje dodamo vsega malo. Tortilje zvijemo in uživamo. 

sestavine

Omaka

  • 250 g prepolovljenih češnjevih paradižnikov
  • 2 mladi čebulici
  • drobno nasekljani
  • 1 olupljen in drobno sesekljan strok česna
  • 1 sok limete
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • morska sol in mleti črni poper

Tacosi:

  • 1 žlica paprike
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička suhega origana
  • 1 žlička kajenskega popra
  • 1 žlička mlete kumine
  • 650 g filetov polenovke
  • 1 žlička sončničnega olja
  • 2 avokada
  • 0.5 glavice drobno narezanega belega zelja
  • zelena ali rdeča omaka "tabasco"
  • morska sol
  • 12 segretih koruznih tortilj
  • 1 pest koriandrovih listov
  • 1 rdeča čebula (drobno narezana)
  • 1 limeta

Sorodni recepti