Opis

Priprava:

1. V ponvi stopimo svinjsko mast, dodamo čebulo, nasekljana koriandrova stebelca, origano, in kumin. Pražimo do mehkega.

2. V ponev dodamo česen in čili ter pražimo še približno tri minute.

3. Pločevinko fižola pretlačimo skupaj s tekočino, dodamo sveže mlet poper.

4. Na hitro reduciramo, dokler fižol ni več voden. Po okusu posolimo. Ko se fižol kuha, pripravimo omako iz rdeče čebule, koriandrovih listkov, paradižnika in soka limete. Dobro premešamo, pokapamo s sončničnim oljem in izdatno posolimo.

5. Jajca spečemo na sončničnem olju. Fižol postrežemo v skledi. Povrh damo jajce in na koncu še omako.

 

sestavine

Sestavine

  • 1 žlička svinjske masti
  • 0.5 čebule
  • 1 žlica koriandrovih stebelc
  • drobno nasekljanih
  • 0.5 žlice suhega origana
  • 0.5 žlice mletega kumina
  • 2 stroka česna
  • 1 zvrhana žlica paste iz dimljenega čilija
  • 1 pločevinka fižola
  • sveže mleti črni poper
  • groba morska sol

Pikantna omaka

Sorodni recepti