Mehiški fižol s pikantno omako
Recept je iz: Valentine Warner
Priprava:
1. V ponvi stopimo svinjsko mast, dodamo čebulo, nasekljana koriandrova stebelca, origano, in kumin. Pražimo do mehkega.
2. V ponev dodamo česen in čili ter pražimo še približno tri minute.
3. Pločevinko fižola pretlačimo skupaj s tekočino, dodamo sveže mlet poper.
4. Na hitro reduciramo, dokler fižol ni več voden. Po okusu posolimo. Ko se fižol kuha, pripravimo omako iz rdeče čebule, koriandrovih listkov, paradižnika in soka limete. Dobro premešamo, pokapamo s sončničnim oljem in izdatno posolimo.
5. Jajca spečemo na sončničnem olju. Fižol postrežemo v skledi. Povrh damo jajce in na koncu še omako.
sestavine
- Sestavine1 žlička svinjske masti 0.5 čebule 1 žlica koriandrovih stebelc drobno nasekljanih 0.5 žlice suhega origana 0.5 žlice mletega kumina 2 stroka česna 1 zvrhana žlica paste iz dimljenega čilija 1 pločevinka fižola sveže mleti črni poper groba morska solPikantna omaka
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo