MEHIŠKA KORUZNA SOLATA ESQUITES

MEHIŠKA KORUZNA SOLATA ESQUITES

sestavine

  • 2 žlici nesoljenega masla
  • 1 žlica koruznega olja ali olja žafranike
  • 1 čili serrano ali jalapeño ali po želji več, nasekljan, po želji brez semen
  • 8 skodelic svežih koruznih zrn s približno 12 koruz
  • 2 skodelici vode
  • 2 žlici nasekljanih listov sveže dišeče metlike ali 1 žlička posušene dišeče metlike (namesto nje lahko uporabite tudi koriander, čeprav ima drugačen okus)
  • 1 žlička grobe morske soli ali po želji še več
  • 2 limeti, razrezani na četrtine, za okras
  • 1/2 skodelice majoneze ali mehiške kreme, po želji
  • 1/2 skodelice nadrobljenega sira queso fresco, sira cotija ali blage fete, po želji
  • posušen mleti čili piquín, po želji

Priprava

  • V veliki ponvi ali ognjevarni posodi na srednje visoki temperaturi segrejte maslo z oljem. Ko se maslo stopi in začne vreti, dodajte nasekljan čili in ga pražite eno minuto, vmes pa pogosto mešajte, da se zmehča.
  • Dodajte koruzo in pražite še nekaj minut. Dodajte vodo, sesekljano svežo ali posušeno dišečo metliko (ali koriander) in sol. Pomešajte in pustite, da zavre, potem pa pokrijte, znižajte temperaturo in kuhajte 12 do 14 minut, dokler koruza ni popolnoma kuhana. Izklopite štedilnik. Koruzo lahko v ponvi pustite nekaj ur.
  • Postrezite jo v skodelicah ali skledicah. Zraven postrezite svež sok limete, majonezo ali mehiško kremo, nadrobljen sir, čili piquín v prahu in sol.

Sorodni recepti

Poglej vse