MEHIŠKA KORUZNA SOLATA ESQUITES
Recept je iz: Pati Jinich
MEHIŠKA KORUZNA SOLATA ESQUITES
sestavine
- 2 žlici nesoljenega masla
- 1 žlica koruznega olja ali olja žafranike
- 1 čili serrano ali jalapeño ali po želji več, nasekljan, po želji brez semen
- 8 skodelic svežih koruznih zrn s približno 12 koruz
- 2 skodelici vode
- 2 žlici nasekljanih listov sveže dišeče metlike ali 1 žlička posušene dišeče metlike (namesto nje lahko uporabite tudi koriander, čeprav ima drugačen okus)
- 1 žlička grobe morske soli ali po želji še več
- 2 limeti, razrezani na četrtine, za okras
- 1/2 skodelice majoneze ali mehiške kreme, po želji
- 1/2 skodelice nadrobljenega sira queso fresco, sira cotija ali blage fete, po želji
- posušen mleti čili piquín, po želji
Priprava
- V veliki ponvi ali ognjevarni posodi na srednje visoki temperaturi segrejte maslo z oljem. Ko se maslo stopi in začne vreti, dodajte nasekljan čili in ga pražite eno minuto, vmes pa pogosto mešajte, da se zmehča.
- Dodajte koruzo in pražite še nekaj minut. Dodajte vodo, sesekljano svežo ali posušeno dišečo metliko (ali koriander) in sol. Pomešajte in pustite, da zavre, potem pa pokrijte, znižajte temperaturo in kuhajte 12 do 14 minut, dokler koruza ni popolnoma kuhana. Izklopite štedilnik. Koruzo lahko v ponvi pustite nekaj ur.
- Postrezite jo v skodelicah ali skledicah. Zraven postrezite svež sok limete, majonezo ali mehiško kremo, nadrobljen sir, čili piquín v prahu in sol.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami