Mehiški burrito

Način priprave:

1. Meso zrežemo na koščke velikosti 2,5 cm. Čebulo grobo narežemo.

2. V ponvi na olju popražimo meso skupaj s čebulo. Posolimo in popopramo. Pokrijemo in pustimo, da se meso duši približno eno uro.

3. Rdeči papriki preprežemo na pol in odstranimo semena. Spečemo ju na žaru ali štedilniku. Spečemo tudi pekoči papriki.

4. V mešalniku zmeljemo pečeni papriki, pečeni pekoči papriki, česen in peteršilj. Dodamo začimbe in vodo.

5. Zmleto mešanico dodamo mesu, pokrijemo in pustimo, da se duši še dve uri.

6. Za omako Piko de Galo paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na kocke. Čebulo narežemo na kocke in narežemo peteršilj. V skledi pomešamo zelenjavo in posolimo, dodamo limonov sok in oljčno olje. Premešamo.

7. Tople tortilje zavijemo kot tulce in nadevamo s chiloriom. Okrasimo z veliko žlico smetane, pomešane z limonovim sokom in omako Piko de Galo.

 

sestavine

  • 800 g govedine brez kosti 1 glavica čebule sol 2 rdeči papriki 1 pekoča rdeča paprika 1 pekoča zelena paprika 1 vejica peteršilja 2 stroka česna 1 žlička kumine 1 žlička origana 200 ml vode 8 tortilj ali podobnega tankega testaZa omako Piko de Galo2 paradižnika 1 glavica rdeče čebule 1 vejica koriandra sok ene limete oljčno olje sol poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse