Sladica tokrat z žara in ne s pečice. Če ne veste kako bi se lotili medene torte na žaru, si poglejte recept Toma Kerridge-a.

sestavine

  • 150 g masla sobne temperature
  • 225 g rjavega kristalnega sladkorja
  • lupina 1 pomaranče
  • ½ žličke mletega kardamoma
  • 3 jajca
  • 1 rumenjak
  • 300 g moke z dodanim pecilnim praškom
  • 75 g tekočega meda
  • vaniljeva in malinova krema
  • 200 ml polnomastne sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 strok vanilje, semena postrgana
  • 1 paket malin
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

  • Ogrejte žar s konvekcijsko ploščo na 170 stopinj.
  • Stepite maslo, sladkor, lupino pomaranče in kardamom s silikonsko lopatico.
  • Postopoma dodajajte jajca in vsakega povsem vmešajte, preden dodate naslednjega, nato dodajte še med in zmešajte.
  • Moko presejte in vmešajte.
  • Testo nalijte v obložen 23-centimetrski pekač z odstranljivim robom in ga zgladite.
  • Položite v žar, ogret na 160 ali 170 stopinj, ki ima konvekcijsko ploščo, in pecite približno 60, 70 minut. Žara ne odpirajte vsaj prvih 30, 40 minut, da se testo ne sesede. Po 40 minutah preverite napredek peke.
  • Če vrh testa že dobiva barvo, ga pokrijte z aluminijasto folijo. Testo preverite z zobotrebcem in če pride ven čist, je pečeno, drugače pa pecite še nekaj minut.
  • Ko je testo pečeno, ga vzemite iz žara in ohladite na rešetki.
  • Za vaniljevo kremo stepite smetano, vaniljo in sladkor do mehkih vrhov.
  • Torto narežite na kose in postrezite z žlico vaniljevega sladoleda. Dodajte sveže maline in postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse