Opis

Medena rebra z janežem

Priprava

  1. Za marinado damo med in ostrigovo omako v globok pekač. Dodamo čilijeve kosmiče, janež in sol. Zmeljemo poper in ga dodamo marinadi.
  2. Rebrca zmešamo z marinado in med rebra potisnemo cele stroke česna ter damo na stran za vsaj 2 uri. Lahko pustimo stati tudi čez noč.
  3. Rebra pečemo 90 minut na 160 °C in jih občasno obrnemo v omaki.
  4. Temperaturo povišamo na 200 °C za 15 minut. Skrbno jih spremljamo, saj se lahko hitro zažgejo. Pečena so, ko meso postane mehko, vendar ne sme odstopiti od kosti, rebra pa so lepljiva in skoraj ožgana.

sestavine

  • 6 žlic gostega medu
  • 3 zvrhane žlice ostrigove omake
  • ¼ čajne žličke čilijevih kosmičev
  • 4 cele janeževe zvezde
  • ¼ čajne žličke soli
  • ¼ čajne žličke črnega popra
  • 4 stroki česna
  • 1,5 kg mesnatih prašičjih reber

Sorodni recepti