Mavrični njoki z rikoto

Mavrični njoki z rikoto

Opis

Barvne sestavine:

  • rožnata = 1 žlica prahu rdeče pese
  • zelena = 1 žlica drobtinic ohrovta
  • rumena = 1 vrečka žafrana (0,150 g)
  • črna = 1 zavitek sipinega črnila
  • oranžna = 1 žlica paradižnikove mezge

Skledo obložimo z več plastmi papirnatih brisač in vanjo damo rikoto. Odcejamo jo vsaj pol ure ali pustimo čez noč v hladilniku.

PREMEŠAMO jajca, parmezan in sol. Vmešamo rikoto.

STRESEMO moko čez mešanico z rikoto in dodamo barvno sestavino. Dobro premešamo.

POMOKAMO delovno površino. Majhno količino testa zvaljamo v svaljke. Manjši ko so, bolje je.

NAREŽEMO testo na enakomerne štirikotnike, dolge okrog centimeter.

POTRESEMO malo polente po pladnjih in nanje zložimo njoke. Na en pladenj ne damo preveč njokov, sicer bi se lahko sprijeli.

SKUHAMO njoke v veliko slane vrele vode. Kuhani so, ko priplavajo na površje, v dveh do treh minutah, odvisno od velikosti.



Barvne sestavine:

  • rožnata = 1 žlica prahu rdeče pese
  • zelena = 1 žlica drobtinic ohrovta
  • rumena = 1 vrečka žafrana (0,150 g)
  • črna = 1 zavitek sipinega črnila
  • oranžna = 1 žlica paradižnikove mezge

Skledo obložimo z več plastmi papirnatih brisač in vanjo damo rikoto. Odcejamo jo vsaj pol ure ali pustimo čez noč v hladilniku.

PREMEŠAMO jajca, parmezan in sol. Vmešamo rikoto.

STRESEMO moko čez mešanico z rikoto in dodamo barvno sestavino. Dobro premešamo.

POMOKAMO delovno površino. Majhno količino testa zvaljamo v svaljke. Manjši ko so, bolje je.

NAREŽEMO testo na enakomerne štirikotnike, dolge okrog centimeter.

POTRESEMO malo polente po pladnjih in nanje zložimo njoke. Na en pladenj ne damo preveč njokov, sicer bi se lahko sprijeli.

SKUHAMO njoke v veliko slane vrele vode. Kuhani so, ko priplavajo na površje, v dveh do treh minutah, odvisno od velikosti.


sestavine

Sestavine

  • 500 g rikote
  • 100 g bele moke
  • 1 veliko jajce
  • 50 g parmezana
  • 0.5 žličke soli
  • 1 barvna sestavina

Sorodni recepti