Opis

Mavrične tortice

Priprava

  1. Ogrejte pečico na 180 °C, pripravite pekač za muffine s papirnatimi lončki
  2. V mešalnik dajte moko, sladkor, ščepec soli in pecilni prašek. Dodajte zmehčano maslo in mešajte na nizki hitrosti, dokler ne dobite drobtinaste zmesi.
  3. V posodi zmešajte mleko, jajca, olje in vaniljevo pasto. Zmes postopoma dodajajte v moko pri počasni hitrosti, nato pa postopoma povečujte hitrost, dokler se sestavine ne premešajo. Odstranite zmes tudi s sten mešalnika.
  4. Ko je vse zmešano, razdelite mešanico na 5 posod. Vsako posodo obarvajte z različnim barvilom za živila. Zmesi dajte v 5 različnih škrnicljev. Iztisnite vsako posamezno zmes v modelčke na tri četrtine.
  5. Pecite v pečici 25 minut ali tako dolgo, da sredica ni več tekoča. Nato vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.
  6. Skozi središče vsake tortice od zgoraj navzdol potisnite odstranjevalec jabolčnih pečk. Odstranjeno maso zavrzite (ali pojejte). Napolnite sredico z barvnim posipom do vrha.
  7. V mešalniku z nastavkom z lopatko stepite maslo, dokler ne zbledi. Postopoma dodajte sladkor za preliv in mleko ter mešajte, dokler se sestavine ne povežejo popolnoma. Dodajte esenco za okus.
  8. Masleno kremo razdelite na 5 majhnih posod in dodajte barvilo v vsako od njih, premešajte. Maslene kreme dajte v 5 različnih škrnicljev.

sestavine

  • 300 g bele moke
  • 220 g sladkorja v prahu
  • 2 ¼ čž pecilnega praška
  • 100 g masla
  • 180 ml mleka
  • 2 jajci
  • 125 ml rastlinskega olja
  • 1 ½ čž paste iz vaniljevega stroka
  • 2 čž roza, vijoličnega, rumenega in zelenega barvila za živila
  • 90 g barvnega posipa

Preliv

  • 250 g neslanega masla, zmehčanega
  • 3 skodelice presejanega sladkorja za prelive
  • 2 jž mleka
  • 2 čž esence z okusom žvečilnega gumija
  • 1 čž roza, vijoličnega, rumenega, zelenega barvila za živila
  • ½ čž modrega barvila za živila

Sorodni recepti