Kuhanje je odličen način za preživljanje časa z družino, poleg tega pa je lahko še posebej navdušujoče, če pripravite jed po receptu ene in edine Marthe Stewart. Skuhajte si nekaj odličnega in že sam občutek ob kuhanju bo odličen, kaj šele ob pokušanju :)

 

sestavine

  • 1/2 skodelice suhega ribeza
  • 1/2 skodelice rozin
  • 1/2 skodelice suhih fig, narezanih na 1 cm velike kocke
  • 1/2 skodelice suhih marelic, narezanih na 1 cm velike kocke
  • 1/2 skodelice suhih sliv, narezanih na 1 cm velike kocke
  • 1 skodelica vročega čaja assam ali drugega močnega črnega čaja
  • 1 1/2 skodelice samovzhajajoče moke
  • 2 čajni žlički mešanice začimb ras el hanout
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 3/4 skodelice svetlo rjavega sladkorja
  • 1 veliko jajce, rahlo stepeno
  • Polnomastno mleko
  • Slano maslo sobne temperature za serviranje (po želji)

Priprava

  • 1. V srednje veliki skledi zmešamo suho sadje, po katerem polijemo čaj. Pokrijemo in čez noč pustimo stati na hladnem mestu, da sadje vpije čaj.
  • 2. Pečico segrejemo na 190 °c. Pekač za štruce, velikosti 22 x 11 cm, obložimo s papirjem za peko, na dolgih stranicah pa pustimo, da 4 cm papirja visi čez rob pekača.
  • 3. V veliko posodo presejemo moko, mešanico začimb ras el hanout in sol. Dodamo rjavi sladkor. Vmešamo mešanico s sadjem (vključno s sokom) in jajce. Masa naj kaplja (če jo zajamemo z žlico, mora steči z nje). Če je pregosta, ji dodamo malce mleka. Testo premestimo na pripravljen pekač. Pečemo, dokler palčka, s katero preverimo zapečenost, ni povsem suha, 50 do 55 minut. Pustimo, da se torta 10 minut hladi v pekaču, nato jo premestimo na rešetko in pustimo, da se ohladi.
  • 4. Narežemo torto in serviramo, po želji jo radodarno premažemo z maslom. Torto lahko zavito v plastično folijo shranjujemo pri sobni temperaturi do 3 dni. Preden postrežemo, lahko po želji rezine pogrejemo.

Sorodni recepti

Poglej vse