Maroška jed

Način priprave:

1.   Sušeno sadje namočimo v hladno vodo in ga pustimo približno eno uro.

2.   Kuskus prelijemo z vročo vodo, in sicer toliko, da ga prekrije za en prst.

       3.  Vso zelenjavo, vključno z bučo, narežemo na kocke. V ponvi na oljčnem olju prepražimo česen in čebulo, dokler ne posteklenita. Potem drugo za drugo dodajamo

zelenjavo in odcejeno sušeno sadje. Dodamo še sol, poper, malce kumine in druge suhe začimbe. (Če imate maroško začimbo ras el hanout, raje uporabite to, kot vse našteto). Zmes pustimo vreti deset minut.

      4.   Potem po skuhani zelenjavi in sadju nadrobimo kocko zelenjavne jušne osnove in dodamo čičeriko. Premešamo. Na koncu dodamo nasekljani peteršilj in limonov sok.

5.   Kuskus postrežemo kot osnovo, prelijemo pa ga s sladko-pekočo zmesjo.

sestavine

  • 1 bučka 2 stroka česna 250 g sušenega sadja (jabolka slive marelice) 1 jajčevec 2 čebuli 500 g kuhane čičerike 300 g kuskusa 1 žlička karija 1 žlička cimeta 1 žlička čilija v prahu sol in poper 1 kocka zelenjavne jušne osnove 5 vejic peteršilja 1 limona oljčno olje 500 g muškatne buče

Priprava