Priprava:

Inčune očistimo, odstranimo drobovje in kosti. Razkoščičene fileje speremo v vodi, v katero smo dali ogromno ledu, in jih zložimo na kuhinjske brisačke, da se pred mariniranjem posušijo.

Dno steklene posode blago posolimo in gor položimo inčune. Rahlo posolimo in popopramo še z druge strani in prekrijemo z na rezine narezano rdečo čebulo (narežite jo z mandolino).

Začinjene ribe prelijemo z domačim kisom. Prekrijemo s prozorno folijo in pustimo v hladilniku, da se marinirajo 2 do 3 ure. Lahko tudi dlje, če imate raje malo bolj kislo.

 

Inčune vzamemo iz kisa in jih posušimo. Inčune zložimoi na krožnik ter jih okrasimo s "prstani" čebule in vloženimi plodovi kaper ter pokapljamo z oljčnim oljem.

sestavine

  • Sestavine
  • 600 g sveži inčuni
  • 1 rdeča čebula
  • vloženi plodovi kaper
  • sol/poper
  • 3 stroki česna
  • rdeč vinski kis
  • oljčno olje

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse