MARINIRANI SVEŽI INČUNI S KAPRAMI
Recept je iz: David Skoko
Priprava:
Inčune očistimo, odstranimo drobovje in kosti. Razkoščičene fileje speremo v vodi, v katero smo dali ogromno ledu, in jih zložimo na kuhinjske brisačke, da se pred mariniranjem posušijo.
Dno steklene posode blago posolimo in gor položimo inčune. Rahlo posolimo in popopramo še z druge strani in prekrijemo z na rezine narezano rdečo čebulo (narežite jo z mandolino).
Začinjene ribe prelijemo z domačim kisom. Prekrijemo s prozorno folijo in pustimo v hladilniku, da se marinirajo 2 do 3 ure. Lahko tudi dlje, če imate raje malo bolj kislo.
Inčune vzamemo iz kisa in jih posušimo. Inčune zložimoi na krožnik ter jih okrasimo s "prstani" čebule in vloženimi plodovi kaper ter pokapljamo z oljčnim oljem.
sestavine
- Sestavine
- 600 g sveži inčuni
- 1 rdeča čebula
- vloženi plodovi kaper
- sol/poper
- 3 stroki česna
- rdeč vinski kis
- oljčno olje
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Bill Granger
Pikantna bučna semena
Recepti Rudolph van Veen
Košarice s šunko in pistacijo
Recepti Donna Hay
Sufle s solato iz pečene pese
Recepti Donna Hay
Pita s karamelizirano čebulo, krompirjem in feto
Recepti Rudolph van Veen
Neworleanška pita iz rakcev
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Tulci s tunino kremo
Recepti Maksut Aşkar
Baklava s špinačo
Recepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Maksut Aşkar
Solata iz čičerike
Recepti Gabriele Sponza
Pečene velike pokrovače