Marinirani fazan

Marinirani fazan

Opis

PRIPRAVA

Fazana mariniramo v veliki skledi z vinom, narezano zeleno, rdečo čebulo, korenčkom, ščepcem soli in dišavnicami vsaj dve uri.

Fazana odcedimo in precedimo vino iz marinade ter ga shranimo za kuhanje.

Fazana ovijemo z rezinami pancete in jih pritrdimo s kuhinjsko vrvico.

V ponvi segrejemo oljčno olje in na srednjem ognju popečemo s panceto ovitega fazana. Ko se meso obarva, dodamo vino.

Ponev pokrijemo, ogenj zmanjšamo in kuhamo približno uro, dokler meso ni povsem kuhano in mehko.

Skuhano meso narežemo na rezalni deski in ga preložimo na krožnik za postrežbo. Tekočino od kuhanja shranimo za aromatično omako, ki jo postrežemo ob fazanu. Okrasimo s svežimi dišavnicami.

 

sestavine

  • 1 oskubljen fazan z odstranjeno drobovino
  • 500 g pancete ali slanine v rezinah
  • oljčno olje
  • kuhinjska vrvica
  • sveže dišavnice za okras (po želji)

Za marinado

  • 1 l rdečega vina
  • 2 lovorova lista
  • 1 šopek rožmarina
  • 1 šopek žajbljevih listov
  • 1 steblo zelene
  • 1 rdeča čebula
  • 1 korenček
  • 1 ščepec timijana
  • 1 ščepec čilijevih kosmičev
  • 0.5 žličke brinovih jagod
  • sol

Sorodni recepti