Marinirana kraljevska skuša
Recept je iz: Kiran Jethwa

Predjed, ki jo pripravite v 15. minutah, a bo odlična za 30!
sestavine
- 1 kraljevska skuša
- sok treh limet
- sol
- poper
- 100 ml oljčnega olja
- 1 šopek sveže mete
- 1 čili paprika
Priprava
- Skušo filetiramo in odstranimo kožo. Filet narežemo na tanke, skoraj prosojne kose, tako, da meso režemo poševno z ostrim nožem.
- V globok krožnik izcedimo limonin sok, potresemo s soljo in poprom ter premešamo. Koščke rib položimo v marinado.
- Čili papriko narežemo na tanke trakove. Potresemo jih po ribah skupaj z listi mete. Ribo pustimo, da se marinira 15 do 20 minut preden postrežemo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Luke Nguyen
Rdeči rezanci z rakovim mesom iz Hai Phonga
Recepti Ainsley Harriott
Testenine z morskimi sadeži, čilijem in češnjevim paradižnikom
Recepti Ljubomir Stanišić
Pečena skuša s hladno melonino juho
Recepti Nadiya Hussain
Pašteta iz dimljene skuše v paljenem testu z ananasovim čatnijem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni losos na dva načina
Recepti Nico Reynolds
Pečene kozice z mangom in krvavico
Recepti Lora in Stoyan
Rjava postrv z limonovo omako
Recepti Marcus Wareing
Dimljena postrv, pečena rdeča pesa in vodna kreša
Recepti Mary Berry
Vroče dimljeni losos, riž in špargljeva solata
Recepti Nico Reynolds
Kruhki z ribo