Opis
Za jušno osnovo vzemite veliko ponev, položite vanjo vse sestavine, naj počasi vrejo 30 minut. Odcedite in dajte na stran.
V ponvi za paello ali v plitvi ponvi za cvrtje segrejte olivno olje.
Morsko spako narežite na večje koščke, glavo in kosti prihranite za jušno osnovo in kozice pražite 2 minuti na obeh straneh in jih postavite na stran.
Po potrebi dodajte še malo olja, na rahlem ognju pa 6-7 minut kuhajte čebulo, česen in lignje, da se vse sestavine zmehčajo.
Dodajte paprike ñora in rezance, vse skupaj dobro premešajte in kuhajte še 2 minuti.
Dodajte mleto dimljeno papriko.
Dodajte jušno osnovo, pustite rahlo vreti 10 minut.
V ponev položite še morsko spako in kozice. Klapavice položite po vrhu in vse skupaj prekrijte s folijo ali s papirjem, odpornim proti maščobi. Začinite in kuhajte še 5 minut.
Za picado zmlete mandlje in nasekljani peteršilj dobro pretlačite v terilniku.
Ko se klapavice razprejo, čeznje posujte picado in postrezite
Za jušno osnovo vzemite veliko ponev, položite vanjo vse sestavine, naj počasi vrejo 30 minut. Odcedite in dajte na stran.
V ponvi za paello ali v plitvi ponvi za cvrtje segrejte olivno olje.
Morsko spako narežite na večje koščke, glavo in kosti prihranite za jušno osnovo in kozice pražite 2 minuti na obeh straneh in jih postavite na stran.
Po potrebi dodajte še malo olja, na rahlem ognju pa 6-7 minut kuhajte čebulo, česen in lignje, da se vse sestavine zmehčajo.
Dodajte paprike ñora in rezance, vse skupaj dobro premešajte in kuhajte še 2 minuti.
Dodajte mleto dimljeno papriko.
Dodajte jušno osnovo, pustite rahlo vreti 10 minut.
V ponev položite še morsko spako in kozice. Klapavice položite po vrhu in vse skupaj prekrijte s folijo ali s papirjem, odpornim proti maščobi. Začinite in kuhajte še 5 minut.
Za picado zmlete mandlje in nasekljani peteršilj dobro pretlačite v terilniku.
Ko se klapavice razprejo, čeznje posujte picado in postrezite
V ponvi za paello ali v plitvi ponvi za cvrtje segrejte olivno olje.
Morsko spako narežite na večje koščke, glavo in kosti prihranite za jušno osnovo in kozice pražite 2 minuti na obeh straneh in jih postavite na stran.
Po potrebi dodajte še malo olja, na rahlem ognju pa 6-7 minut kuhajte čebulo, česen in lignje, da se vse sestavine zmehčajo.
Dodajte paprike ñora in rezance, vse skupaj dobro premešajte in kuhajte še 2 minuti.
Dodajte mleto dimljeno papriko.
Dodajte jušno osnovo, pustite rahlo vreti 10 minut.
V ponev položite še morsko spako in kozice. Klapavice položite po vrhu in vse skupaj prekrijte s folijo ali s papirjem, odpornim proti maščobi. Začinite in kuhajte še 5 minut.
Za picado zmlete mandlje in nasekljani peteršilj dobro pretlačite v terilniku.
Ko se klapavice razprejo, čeznje posujte picado in postrezite
Za jušno osnovo vzemite veliko ponev, položite vanjo vse sestavine, naj počasi vrejo 30 minut. Odcedite in dajte na stran.
V ponvi za paello ali v plitvi ponvi za cvrtje segrejte olivno olje.
Morsko spako narežite na večje koščke, glavo in kosti prihranite za jušno osnovo in kozice pražite 2 minuti na obeh straneh in jih postavite na stran.
Po potrebi dodajte še malo olja, na rahlem ognju pa 6-7 minut kuhajte čebulo, česen in lignje, da se vse sestavine zmehčajo.
Dodajte paprike ñora in rezance, vse skupaj dobro premešajte in kuhajte še 2 minuti.
Dodajte mleto dimljeno papriko.
Dodajte jušno osnovo, pustite rahlo vreti 10 minut.
V ponev položite še morsko spako in kozice. Klapavice položite po vrhu in vse skupaj prekrijte s folijo ali s papirjem, odpornim proti maščobi. Začinite in kuhajte še 5 minut.
Za picado zmlete mandlje in nasekljani peteršilj dobro pretlačite v terilniku.
Ko se klapavice razprejo, čeznje posujte picado in postrezite
sestavine
Sestavine
- 1 morska spaka brez kosti
- 12 kraljevih kozic
- 2 lignja
- 2 čebuli
- olupljeni in drobno nasekljani
- 4 stroki česna
- 2 španski posušeni papriki ñora
- 500 g fideo rezancev ali kratkih ozkih rezancev vermicelli
- 2 žlici mlete rdeče dimljene paprike
- 4 žlice oljčnega olja
Jušna osnova
- 3 stroki česna
- 2 čebuli
- 2 španski posušeni papriki ñora
- 6 olupkov naribanih paradižnikov
- 1 glava in kosti morske spake
- 1.5 l vrele vode
- 1 limona - sok
- 1 ščepec soli
Picada
- 100 g mandljev
- 4 žlice nasekljanega peteršilja