Mandljevo pecivo s hruškami in medom – brez glutena

Mandljevo pecivo s hruškami in medom – brez glutena

Opis

Pečico segrejemo na 160 °C in namastimo okrogel pekač s premerom 22 cm.

Ločimo beljake in rumenjake. Beljak stepemo v trd sneg.

Rumenjakom dodamo javorjev sirup, oljčno olje in naribane hruške. Premešamo.

Dodamo preostale suhe sestavine in dobro premešamo.

Vmešamo beljakov sneg.

S testom napolnimo namaščen in s papirjem za peko obložen pekač za torto. Potresemo z mandlji v lističih. Pečemo eno uro. Pecivo bi moralo odstopiti od robov pekača.

sestavine

Sestavine

  • 0.5 žličke mandljevega ekstrakta
  • 3 hruške
  • 225 g mletih mandljev
  • 50 g mandljev v lističih
  • 3 jajca
  • 100 ml medu ali javorjevega sirupa
  • 50 ml oljčnega olja
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 0.5 žličke sode bikarbone
  • 0.5 žličke drobne soli

Sorodni recepti