Malinova torta

Malinova torta

Opis

1. Pečico segrejemo na 170 stopinj.

2. Maslo damo v ponev in ga stopimo na srednjem ali močnem ognju. Dodamo sladkor v prahu in premešamo. Pražimo eno minuto. Ponev odstavimo z ognja in dodamo maline. Prekriti morajo dno. Zmes pustimo počivati, medtem pa pripravimo testo.

3. V veliki skledi stepemo maslo. Dodamo sladkor v prahu in stepamo, dokler zmes ne postane puhasta in bleda. Jajca stepemo, drugega za drugim, in jih vmešamo v moko. Vse sestavine damo lahko tudi v mešalnik in jih mešamo, dokler se ne povežejo.

4. Zmes za biskvit nanesemo na maline in jo nato previdno premažemo tako, da pokrijemo vse maline.

5. Ponev damo v pečico in počakamo 45 minut. Biskvit mora biti pečen na sredini. Ko zapičimo vanj zobotrebec, moramo izvleči suhega.

6. Torta naj počiva dve minuti. Nato pa ponev postavimo servirni krožnik, ga tesno prislonimo na ponev in ju previdno obrnemo.

7. Dvignemo ponev. Torta je na krožniku in na vrhu so maline. Torto postrežemo toplo ali pri sobni temperaturi. Dodamo lahko malce smetane.

sestavine

Preliv

  • 50 g masla
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 250 g svežih ali zamrznjenih malin

Testo

  • 150 g masla
  • zmehčanega
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 3 jajca
  • 200 g presejane moke s pecilnim praškom
  • ognjevarna ponev s premerom 25 cm

Sorodni recepti