Majhne sirovke (Milinki)

Majhne sirovke (Milinki)

Opis

Priprava:

Za pripravo testa najprej segrejte mleko. V 100 ml mlačnega mleka raztopite kvas in sladkor. Potresite z moko in dajte na stran, da fermentira.

1.   V skledi zmešajte moko in sol. V središču naredite luknjo in vanjo zlijte preostalo mleko, stopljeno maslo in fermentiran kvas. Zgnetite mehko in prožno testo. Pustite vzhajati.  

2.   Za polnilo zdrobite sir in zmešajte z jajci.

3.   Testo razdelite na 20 enakih koščkov, v vsak košček dajte sirno mešanico in oblikujte kroglico.    

4.   Kroglice razporedite na pomaščen pekač in pustite vzhajati.   

5.   Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilator). Zmešajte maslo, stopljeno mast, moko in sol. Vzhajano testo namažite z mešanico.     

6.   Vsako sirovko pecite približno 25 minut.

sestavine

Za testo

  • 1 kg moke
  • 600 ml mleka
  • 50 g masla + maslo za premaz
  • 1 svež kvas (42 g)
  • 1 jedilna žlica sladkorja

Za polnilo

  • 300 g kravjega sira
  • 2 jajci

Za premaz

  • 125 g masla (pri sobni temperaturi)
  • 50 g moke
  • 40 g masti
  • 1 čajna žlička soli

Sorodni recepti