Majhna buča, nadevana s teletino

Majhna buča, nadevana s teletino

Opis

Priprava:

1. Čebulo olupimo in narežemo na večje kocke. Gobe narežemo na četrtine. Odstranimo kožo in žilice z mesa in ga narežemo na kocke, velike 2 x 2 cm.

2. V globok lonec vlijemo olje in popražimo čebulo. Solimo in popramo ter dodamo lovorov list. Po 2 do 3 minutah dodamo narezano meso, pomešamo  in pustimo, da se praži 20 minut.

3. Dodamo narezane gobe, nato pa še paradižnikov pire. Pomešamo in dodamo rdeče vino (nadomestimo ga lahko z vodo). Lonec pokrijemo in meso kuhamo 30 do 40 minut, dokler se ne zmehča.

4. Na buči odrežemo vrh. Notranjost in semena izdolbemo z žlico. Bučo napolnimo z golažem in jo položimo v globok pekač skupaj z vrhom. Pečemo jo 20 minut v pečici, ki smo jo segreli na 180 stopinj.

5. Slanino narežemo na rezine in jih popečemo v žar ponvi na obeh straneh. Tudi sir narežemo na rezine. Postrežemo polno bučo, kot prilogo pa slanino in sir.

sestavine

Sestavine

  • 1 majhna buča
  • 1 čebula
  • 100 g gob
  • 200 ml rdečega vina
  • 1 žlica paradižnikovega pireja
  • 100 g kozjega sira
  • sol in poper
  • 2 lovorova lista
  • 3 žlice olja
  • 300 g teletine
  • slanina

Sorodni recepti