Majhna buča, nadevana s teletino

Priprava:

1. Čebulo olupimo in narežemo na večje kocke. Gobe narežemo na četrtine. Odstranimo kožo in žilice z mesa in ga narežemo na kocke, velike 2 x 2 cm.

2. V globok lonec vlijemo olje in popražimo čebulo. Solimo in popramo ter dodamo lovorov list. Po 2 do 3 minutah dodamo narezano meso, pomešamo  in pustimo, da se praži 20 minut.

3. Dodamo narezane gobe, nato pa še paradižnikov pire. Pomešamo in dodamo rdeče vino (nadomestimo ga lahko z vodo). Lonec pokrijemo in meso kuhamo 30 do 40 minut, dokler se ne zmehča.

4. Na buči odrežemo vrh. Notranjost in semena izdolbemo z žlico. Bučo napolnimo z golažem in jo položimo v globok pekač skupaj z vrhom. Pečemo jo 20 minut v pečici, ki smo jo segreli na 180 stopinj.

5. Slanino narežemo na rezine in jih popečemo v žar ponvi na obeh straneh. Tudi sir narežemo na rezine. Postrežemo polno bučo, kot prilogo pa slanino in sir.

sestavine

  • Sestavine1 majhna buča 1 čebula 100 g gob 200 ml rdečega vina 1 žlica paradižnikovega pireja 100 g kozjega sira sol in poper 2 lovorova lista 3 žlice olja 300 g teletine slanina

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse