Majhna buča, nadevana s teletino
Recept je iz: Nenad Veljković
Priprava:
1. Čebulo olupimo in narežemo na večje kocke. Gobe narežemo na četrtine. Odstranimo kožo in žilice z mesa in ga narežemo na kocke, velike 2 x 2 cm.
2. V globok lonec vlijemo olje in popražimo čebulo. Solimo in popramo ter dodamo lovorov list. Po 2 do 3 minutah dodamo narezano meso, pomešamo in pustimo, da se praži 20 minut.
3. Dodamo narezane gobe, nato pa še paradižnikov pire. Pomešamo in dodamo rdeče vino (nadomestimo ga lahko z vodo). Lonec pokrijemo in meso kuhamo 30 do 40 minut, dokler se ne zmehča.
4. Na buči odrežemo vrh. Notranjost in semena izdolbemo z žlico. Bučo napolnimo z golažem in jo položimo v globok pekač skupaj z vrhom. Pečemo jo 20 minut v pečici, ki smo jo segreli na 180 stopinj.
5. Slanino narežemo na rezine in jih popečemo v žar ponvi na obeh straneh. Tudi sir narežemo na rezine. Postrežemo polno bučo, kot prilogo pa slanino in sir.
sestavine
- Sestavine1 majhna buča 1 čebula 100 g gob 200 ml rdečega vina 1 žlica paradižnikovega pireja 100 g kozjega sira sol in poper 2 lovorova lista 3 žlice olja 300 g teletine slanina
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Gabriele Sponza
Domača pica
Recepti Gabriele Sponza
Tacosi na mehiški način
Recepti Nenad Veljković
Irski golaž
Recepti Nenad Veljković
Som z limono
Recepti Nenad Veljković
Riž z zelenjavo
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO