Magdalenice z limonino kremo

Magdalenice z limonino kremo

Opis

Priprava

1. Jajca stepamo s sladkorjem, dokler ne dobimo svetle pene. V ločeno posodo damo moko, pecilni prašek in limonino lupinico.

2. Med in mleko zmešano z ohlajenim maslom, nato dodamo jajca. V dveh obrokih vmešamo moko. Pokrijemo in pustimo v hladilniku počivati nekaj ur ali čez noč.

3. Medtem pripravimo limonino kremo. Limonino lupinico, limonin sok, sol, sladkor in maslo damo v majhno kozico in počasi grejemo nad majhnim ognjem, dokler se maslo in sladkor ne stopita. Nato odstavimo z ognja.

4. V skledi stepemo rumenjake, nato jih zlijemo v kozico in močno stepamo. Kozico vrnemo na ogenj in kremo ves čas mešamo, dokler se ne začne zgoščevati. Pomembno je, da ves čas mešamo, sicer se bodo rumenjaki sesirili. Če začne krema vreti, jo odstavimo z ognja. Ko se krema zgosti in se naredita mehurček ali dva, kozico odstavimo z ognja in kremo precedimo skozi cedilnik v skledo. Plastično folijo damo neposredno na kremo in jo damo v hladilnik vsaj za eno uro, najbolje pa čez noč.

5. Ko smo pripravljeni na peko, segrejemo pečico na 190 °C ali nastavimo plinsko na stopnjo 5. Namastimo in pomokamo pekač za 12 magdalenic. Dresirno vrečko z majhnim koničastim nastavkom napolnimo z limonino kremo in jo damo v hladilnik.

6. Zvrhano žlico testa damo v vsako vdolbino pekača za magdalenice. V vsako vdolbino s testom globoko potisnemo malino.

7. Magdalenice pečemo pet minut, nato za minuto izklopimo pečico. Magdalenice bodo na sredini dobile značilne izbokline. Nato pečico nastavimo na 160 °C oziroma plinsko pečico na stopnjo 3 in pečemo še pet minut. Magdalenice premestimo na rešetko in počakamo nekaj minut, da se malce ohladijo. Medtem pomijemo in pobrišemo pekač ter ga pripravimo za novo rundo magdalenic.

8. Medtem ko se druga runda magdalenic peče, v že pečene vbrizgamo za čajno žličko limonine kreme. Enako ponovimo pri drugi rundi pečenih magdalenic. Na koncu jih potresemo še s sladkorjem v prahu in takoj postrežemo.

sestavine

Sestavine:

Magdalenice:

  • 3 jajca kokoši proste reje
  • 130 g sladkorja
  • 200 g bele moke
  • 10 g pecilnega praška
  • 1 neškropljena limona
  • samo drobno naribana lupinica
  • 20 g medu
  • 4 žlice mleka
  • 200 g masla
  • stopljenega in ohlajenega
  • 1 košarica malin
  • Sladkor v prahu za posip

Limonina krema:

  • 1 neškropljena limona
  • drobno naribana lupinica in sok
  • ščep soli
  • 40 g sladkorja
  • 45 g masla
  • 2 rumenjaka jajc kokoši iz proste reje

Sorodni recepti