Magdalenice

Magdalenice

Opis

Priprava

1.       Pečico segrejemo na 180 °C ali plinsko pečico nastavimo na 4. Z malo stopljenega masla premažemo pekač za magdalenice. Poskrbimo, da namastimo vse vdolbine. Nato vse vdolbine še pomokamo in otresemo odvečno moko.

2.       V veliko skledo damo jajce in sladkor ter stepamo z električnim mešalnikom. Uporabimo lahko ročni mešalnik ali multipraktik s primernim nastavkom. Pri najvišji hitrosti stepamo okrog pet minut ali tako dolgo, da dobimo svetlo penasto mešanico, ki je skoraj trikratno narasla.

3.       Moko, kakav v prahu in pecilni prašek stresemo v penasto mešanico in previdno vmešamo. Nato vmešamo še stopljeno maslo in vaniljev ekstrakt. Pazimo, da testo ostane penasto.

4.       Testo zlijemo naravnost iz sklede ali ga prestavimo s pomočjo žlice v pekač za magdalenice. Vsako vdolbino napolnimo skoraj do vrha.

5.       Magdalenice pečemo 12–15 minut oziroma tako dolgo, da postanejo zlatorjave in prožne na dotik.

6.       Pekač vzamemo iz pečice. Magdalenice s pomočjo širokega noža vzamemo iz modla in damo na kovinsko mrežo, kjer jih pustimo, da se ohladijo.

7.       Čokolado damo v ognjevarno skledo in jo postavimo nad vrelo vodo. Pustimo da se stopi. Občasno premešamo. Ko se stopi, jo umaknemo s pare.

8.       Magdalenico do približno ene tretjine potopimo v stopljeno čokolado.

9.       Odvečno čokolado otresemo v skledo. Položimo jo na papir za peko in pustimo, da se čokolada strdi. Postopek ponovimo pri vseh magdalenicah.

sestavine

Sestavine:

  • 1 jajce
  • 50 g sladkorja
  • 50 g bele moke in še nekaj za pomokanje
  • 0.25 žličke pecilnega praška
  • 50 g masla in še nekaj za namastitev
  • 0.5 žličke vanilijevega ekstrakta
  • sladkor v prahu za okrasitev
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 100 g temne ali bele čokolade
  • razlomljene

Sorodni recepti