Mafini z banano in madlji

Mafini z banano in madlji

Opis

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 180 °C ali ventilatorsko na 160 °C oziroma nastavimo plinsko na stopnjo 4. Pekač za 12 mafinov obložimo s papirnatimi košaricami.

2. Belo moko presejemo skupaj s pecilnim praškom in soljo v veliko skledo. Vmešamo polnozrnato moko. V ločeno skledo damo banane in jajca, sončnično olje in med. Vse premešamo v gladko zmes. Mokre sestavine zlijemo v suhe in premešamo v gladko zmes. Tik pred koncem dodamo mandlje.

3. Testo razporedimo v papirnate košarice. Vsaka naj bo napolnjena približno do dveh tretjin. Mafine pečemo okrog 25 minut, dokler niso zlato zapečeni in prožni na dotik.

4. Pekač vzamemo iz pečice in počakamo pet minut. Nato mafine poberemo iz pekača in jih položimo na kovinsko mrežo, kjer jih pustimo, da se povsem ohladijo

sestavine

Sestavine

  • 125 g bele moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 0.5 žličke soli
  • 175 g polnozrnate moke
  • 4 zelo zrele banane
  • pretlačene
  • 2 jajci
  • 75 ml sončničnega olja
  • 150 g medu
  • 175 g mandljev
  • neolupljenih
  • nasekljanih

Sorodni recepti