Mafini s čajem

Mafini s čajem

Opis

Priprava:

Mandljevo mleko segrejemo z vsebino dveh čajnih vrečk (preprosto jih raztrgamo nad posodo) in cimetom. Dobro premešamo, nato pustimo, da se ohladi. Medtem ko se mleko hladi, pečico segrejemo na 200 °C oziroma plinsko nastavimo na 6. Vdolbinice v pekaču za mafine obložimo s papirnatimi košaricami.

V veliki skledi dobro premešamo moko, pecilni prašek, sladkor in mandlje (dve žlici jih prihranimo). Ko se mleko ohladi, mu dodamo jajci in olje ter dobro premešamo z metlico. Tekoče sestavine dodamo suhim, mešamo s kuhalnico. Pri tem nismo zelo temeljiti, saj so mafini boljši, če je testo malo grudičasto.

 

Testo razdelimo v vdolbinice v pekaču. Napolnili bomo vse. Po vrhu ga potresemo z mandlji, ki smo jih prihranili, in pečemo v pečici 20-25 minut oziroma tako dolgo, da izvlečemo čist zobotrebec, ki smo ga zapičili na sredino biskvita. Mafini malce narastejo in so zlato zapečeni po vrhu. Pečene damo na kovinsko rešetko, kjer jih pustimo okrog deset minut, preden si jih privoščimo.


Priprava:

Mandljevo mleko segrejemo z vsebino dveh čajnih vrečk (preprosto jih raztrgamo nad posodo) in cimetom. Dobro premešamo, nato pustimo, da se ohladi. Medtem ko se mleko hladi, pečico segrejemo na 200 °C oziroma plinsko nastavimo na 6. Vdolbinice v pekaču za mafine obložimo s papirnatimi košaricami.

V veliki skledi dobro premešamo moko, pecilni prašek, sladkor in mandlje (dve žlici jih prihranimo). Ko se mleko ohladi, mu dodamo jajci in olje ter dobro premešamo z metlico. Tekoče sestavine dodamo suhim, mešamo s kuhalnico. Pri tem nismo zelo temeljiti, saj so mafini boljši, če je testo malo grudičasto.

 

Testo razdelimo v vdolbinice v pekaču. Napolnili bomo vse. Po vrhu ga potresemo z mandlji, ki smo jih prihranili, in pečemo v pečici 20-25 minut oziroma tako dolgo, da izvlečemo čist zobotrebec, ki smo ga zapičili na sredino biskvita. Mafini malce narastejo in so zlato zapečeni po vrhu. Pečene damo na kovinsko rešetko, kjer jih pustimo okrog deset minut, preden si jih privoščimo.

sestavine

Sestavine

  • 225 ml nesladkanega mandljevega mleka
  • 2 čajni vrečki (pravi čaj)
  • 1 žlička mletega cimeta
  • 400 g bele pirine moke
  • 2.5 žličke pecilnega praška
  • 150 g mehkega svetlorjavega sladkorja
  • 75 g mandljev
  • neolupljenih
  • grobo nasekljanih
  • 2 veliki jajci
  • 150 ml sončničnega olja
  • pekač za mafine

Sorodni recepti