Lososovi fileji z zeliščno omako, prepeličjimi jajci in šparglji
Recept je iz: Mary Berry
Lososovi fileji z zeliščno omako, prepeličjimi jajci in šparglji
sestavine
- 10 x 125 g enojnih filejev lososa, odrezanih iz celega fileja, s kožo
- sol in črni poper
- 20 svežih špargljevih vrhov
- 5 prepeličjih jajc
- Za omako:
- 1 žlica narezanega svežega kopra
- 1 žlica narezanega svežega drobnjaka
- 1 žlica natrganih svežih metinih listov
- 1 žlica peteršilja
- 100 g polnomastne smetane crème fraîche
- 100 g polnomastnega grškega jogurta
- 150 ml lahke majoneze
- 1 žlička sladkorja
- ½ limone, samo sok
Priprava
- Pečico segrejte na 180 stopinj (oziroma 160, če je ventilacijska).
- Lososove fileje razporedite na z maslom premazan pekač in potresite s črnim poprom. Tesno pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 15 minut ali dokler riba ne postane motno rožnate barve (ni več svetleče rožnata). Odstranite folijo in počakajte, da se ohladi, nato pokrijte in pustite, da se ohladi v hladilniku.
- V posodi zavrite vodo, dodajte šparglje in jih kuhajte tri minute ali dokler se ne zmehčajo. Potopite jih v ledeno mrzlo vodo, da ustavite kuhanje, nato jih odcedite.
- V manjši posodi zavrite vodo in dve minuti kuhajte prepeličja jajca. Potopite jih v ledeno mrzlo vodo, da ustavite kuhanje, nato jih odcedite in olupite.
- Vse sestavine za omako dajte v mešalnik in zmešajte do gladkega. Pokusite in po potrebi posolite in popoprajte.
- Na vsak kos lososa dajte malo zeliščne omake, polovico prepeličjega jajca in dva šparglja. Preostalo omako postrezite v posodici za omako, na servirni krožnik pa razporedite preostala prepeličja jajca.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo