Losos v listnatem testu

Losos v listnatem testu

Opis

Pečico segrejemo na 200 °C/plinsko nastavimo na 6.

 

Priprava

 

Maslo stopimo v veliki visoki ponvi. Na njem počasi pražimo čebulo, dokler se ne zmehča, vendar ne obarva. Dodamo semena kumina, koriandra in stroka kardamoma.

 

Dodamo narezane gobe in jih pražimo do mehkega.

Primešamo kuhan riž, limonino lupinico, peteršilj in koper. Solimo in popramo.

 

Testo razvaljamo v približno 22 cm x 35 cm velik pravokotnik. Položimo ga na pekač.

 

Riževo mešanico razporedimo po sredini testa. Na vseh stranicah pustimo prazen 4-cm rob. Losos razdrobimo po rižu. Narezana jajca razporedimo po lososu.

 

Robove testa premažemo z razžvrkljanim jajcem. Preostalo testo razvaljamo v malo večji štirikotnik kot prvi kos. Položim ga čez nadev in pritisnemo ob robovih, da se sprimeta oba kosa testa. Odvečno testo obrežemo.

 

Testo premažemo z jajcem in jed pečemo 30 - 35minut, da testo postane hrustljavo in zlatorjavo. Preden pito narežemo, jo pustimo počivati deset minut.

sestavine

Sestavine

  • 100 g riža basmati
  • kuhanega s ščepcem kurkume
  • 75 g masla
  • 1 čebula
  • drobno nasekljana
  • 1 žlička semen kumina
  • 1 žlička mletih semen koriandra
  • 2 stroka kardamoma
  • 150 g šampijonov
  • narezanih
  • lupinica ene limone
  • 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
  • 2 žlici prgišče nasekljanega kopra
  • sol in poper
  • 500 g listnatega testa
  • 300 g kuhanih filetov lososa
  • 3 trdo kuhana velika jajca
  • oluščena in narezana