Lizike v obliki sove

Lizike v obliki sove

Opis

Čokolado nasekljamo in je dve tretjini stopimo nad parno kopeljo. Primešamo ostalo čokolado in pustimo, da se povsem stopi. Tu si oglejte, kako temperiramo čkokolado. V stožec damo malo čokolade.

Suhi ananas narežemo v obliko kljuna. Previdno razdružimo čokoladne kekse in jih prepolovimo. Jabolka narežemo na debele rezine. Palčke zabodemo v spodnjo stran jabolčnih rezin. Jabolka oblijemo s čokolado.

Polovici čokoladnih keksov s čokolado prilepimo na jabolka, tako da je beli del obrnjen navzgor. S čokolado pritrdimo kljun iz ananasa. Počakamo, da se čokolada strdi. Medtem naredimo kroglice iz marcipana, iz katerih bomo naredili oči. Zenice pritisnemo na oči in na palčko zavežemo okrasni trak. Preden lizike postrežemo, počakamo, da se strdijo. (Lahko jih damo tudi v hladilnik.)

Dodatni pripomočki

Termometer (po izbiri), 10 palčk za lizike, stožec iz papirja za peko, čopič, okrasni trak


Čokolado nasekljamo in je dve tretjini stopimo nad parno kopeljo. Primešamo ostalo čokolado in pustimo, da se povsem stopi. Tu si oglejte, kako temperiramo čkokolado. V stožec damo malo čokolade.

Suhi ananas narežemo v obliko kljuna. Previdno razdružimo čokoladne kekse in jih prepolovimo. Jabolka narežemo na debele rezine. Palčke zabodemo v spodnjo stran jabolčnih rezin. Jabolka oblijemo s čokolado.

Polovici čokoladnih keksov s čokolado prilepimo na jabolka, tako da je beli del obrnjen navzgor. S čokolado pritrdimo kljun iz ananasa. Počakamo, da se čokolada strdi. Medtem naredimo kroglice iz marcipana, iz katerih bomo naredili oči. Zenice pritisnemo na oči in na palčko zavežemo okrasni trak. Preden lizike postrežemo, počakamo, da se strdijo. (Lahko jih damo tudi v hladilnik.)

Dodatni pripomočki

Termometer (po izbiri), 10 palčk za lizike, stožec iz papirja za peko, čopič, okrasni trak

sestavine

Sestavine

  • 300 g temne čokolade
  • 50 g ananasa
  • 20 ameriških čokoladnih keksov
  • 3 velika jabolka
  • 100 g svetlega marcipana

Sorodni recepti