Lindin  "muhallabi"

Koruzni škrob zmešajte z moko, dodajte malo mandljevega mleka, da dobite gladko zmes. Postavite na stran.

Posodo položite na srednje močan ogenj. Preostanek mandljevega mleka zmešajte s sladkorjem, esenco vanilje, rožmarinovo vodico in strokoma kardamoma. Dobro premešajte in mešajte na ognju.

Ko zmes postane zmerno vroča, vzemite ven stroka kardamoma, prelijte zmes s koruznim škrobom in moko in močno mešajte, da ne nastanejo grudice. Mešajte vse dokler se zmes ne zgosti in postane skoraj tako gosta kot jajčna krema (to traja kakšnih 10 do 15 minut).

Vlijte v posamezne skledice ali v eno večjo skledo in okrasite z mletimi pistacijami ali mandeljni in mletim kardamomom. Postavite na stran, da se ohladi, nato pokrijte in položite v hladilnih za 15 minut ali več.

Postrezite ohlajeno.

Koruzni škrob zmešajte z moko, dodajte malo mandljevega mleka, da dobite gladko zmes. Postavite na stran.

Posodo položite na srednje močan ogenj. Preostanek mandljevega mleka zmešajte s sladkorjem, esenco vanilje, rožmarinovo vodico in strokoma kardamoma. Dobro premešajte in mešajte na ognju.

Ko zmes postane zmerno vroča, vzemite ven stroka kardamoma, prelijte zmes s koruznim škrobom in moko in močno mešajte, da ne nastanejo grudice. Mešajte vse dokler se zmes ne zgosti in postane skoraj tako gosta kot jajčna krema (to traja kakšnih 10 do 15 minut).

Vlijte v posamezne skledice ali v eno večjo skledo in okrasite z mletimi pistacijami ali mandeljni in mletim kardamomom. Postavite na stran, da se ohladi, nato pokrijte in položite v hladilnih za 15 minut ali več.

Postrezite ohlajeno.

sestavine

  • Sestavine1 l mandljevega mleka 7 žlic koruznega škroba 5 žlic sladkorja v prahu 2 stroka kardamoma 2 žlički vanilijevega ekstrakta 2 žlici rožmarinove vodiceDekoracija:1 žlica mletega kardamoma 2 žlici grobo mletih pistacij ali mandljev

Priprava