Opis

Limonovo pecivo

Priprava

  1. Pečico segrejte na 180°C. Z maslom premažite osem 250-ml posodic za peko v pečici.
  2. Z mešalnikom v posodi zmešajte sladkor, maslo in limonovo lupinico, da dobite svetlo in kremasto zmes. Dodajte rumenjake, enega po enega, pred dodajanjem naslednjega rumenjaka zmes dobro zmešajte. Vmešajte limonov sok, zmes se bo na tej točki začela siriti in postala podobna umešanim jajcem. Z majhno hitrostjo vmešajte še moko in mleko.
  3. V ločeni posodi stepite beljake, da dobite sneg. Polovico beljakov z žlico previdno popolnoma vmešajte v mešanico z rumenjaki z žlico, preostalo polovico beljakov pa zatem vmešajte s čim manj potezami.
  4. Mešanico dajte v pripravljene posodice za peko. Posodice dajte v večjo posodo za peko v pečici. V večjo posodo nalijte vrelo vodo, tako da sega do polovice višine posodic. Pecite 35 minut do zlato rumene barve.
  5. Potresite s sladkorjem v prahu, poškropite z limonovim sokom, okrasite z meto in postrezite s crème fraiche.

sestavine

  • 220g (1 skodelica) sladkorja v prahu
  • 125g neslanega masla, na sobni temperaturi + 20g za namastitev
  • 2 žlički limonove lupinice, plus malo za serviranje
  • 4 jajca
  • 80ml limonovega soka
  • 75g (½ skodelice) moke
  • 310ml (1¼ skodelice) mleka
  • Sladkor v prahu za dekoracijo
  • Meta in crème fraiche za dekoracijo

Sorodni recepti