Limonini kolački s prelivom iz bele čokolade

Priprava:

1.  Priprava kolačkov: stresite moko v skledo električnega mešalnika. Dodajte pecilni prašek, sladkor, jajca in smetano. Mešajte, da dobite enotno zmes. Dodajte vnaprej stopljeno maslo in ponovno premešajte. Nazadnje dodajte limonino lupino in dobro premešajte. Pečico segrejte na 170°C (ventilator). Silikonske modelčke pemažite z maslom.

Maso porazdelite po skodelicah in pecite 15 do 17 minut ali dokler ne dobijo zlate barve.

 

2. Priprava sirupa: dobro premešajte limonin sok s sladkorjem v prahu. Vroče kolačkena debelo premažite s sirupom.

 

3. Priprava glazure: segrejte olje in ga prelijte po beličokoladi. Pustite, da se stopi, in mešajte, da dobite enotno zmes. Dodajte nastrgan kokos in premešajte.

 

4. Potopite kolačke do polovice v preliv, potem pa jih dvignite, da presežek preliva odteče. Razporedite jih na pladenj in jih postrezite.

 

Nasvet:

Po želji lahko prelivu dodate različne oreščke.

sestavine

  • Za limonino torto220 g sladkorja 4 jajca 100 g sladke smetane 220 g moke 5 g pecilnega praška 100 g masla Naribana lupinica treh limon Maslo za premaz skodelicZa sirup Sok treh limon 180 g sladkorja v prahuZa preliv iz bele čokolade in kokosa200 g bele čokolade 60 g olja 40 g nastrganega kokosa

Priprava