Limonina marmelada
Recept je iz: Gabriele Sponza
Ožamemo dve limoni in prihranimo sok.
Ožeti in celi limoni (prerezani) damo v posodo in prelijemo z vodo. Pustimo vreti pol ure. Vzamemo jih iz vode, odstranimo koščice in zmeljemo v grobo kašo.
Stehtamo limonino kašo, dodamo enako količino sladkorja in pol toliko vode.
Vrnemo na štedilnik in kuhamo, da zabrbota. Nato z marmelado napolnimo steriliziran kozarec.
Kozarec pokrijemo, ko je marmelada še vroča. Jemo jo lahko takoj.
Hranimo jo lahko do pol leta. Ko kozarec odpremo, marmelado hranimo na hladnem.
sestavine
- Sestavine4 cele limone sladkor voda
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Nenad Veljković
Sendvič s puranjim mesom in mariniranim sirom
Recepti Nenad Veljković
Zvitki s suhimi slivami in ementalcem
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Nenad Veljković
Tapenada z olivami in limono
Recepti Filipa Vacondeus
Toucinho-do-céu de Murça
Recepti Gordon Ramsay
Kruh s sodo
Recepti Rachel Khoo
Sladki kroketi s kozjim sirom
Recepti Nitina in Meerina grah "kachori"
Recepti Silvia Colloca
Krušni žepki s sirom in peperonato