LIMONINA IN LIMETINA PITA Z MERINGO

LIMONINA IN LIMETINA PITA Z MERINGO

Opis

LIMONINA IN LIMETINA PITA Z MERINGO

Priprava

  1. V mešalniku zmešajte 125 g nesoljenega masla, 75 g sladkorja v prahu, 25 g mandljeve moke in 2 g soli. Dodajte jajce in ponovno stepite. Na koncu dodajte še 175 g moke in mešajte, da nastane enakomerna masa.
  2. Zavijte v plastično folijo in za 30 minut postavite v hladilnik.
  3. Razvaljajte maso in jo oblikujte kot testo za pito. Maso prepikajte z vilicami, nanjo položite papir za peko in surovo čičeriko. Pecite 15 minut pri 170 stopinjah.
  4. Nadev pripravite s pomočjo vodne kopeli. V posodo dajte štiri jajca, 225 g sladkorja, 150 g limonovega soka, 150 g neslanega masla in lupinico ene limone. Med vodno kopeljo neprestano mešajte, masa pa naj se kuha približno 30 minut, da postane kremasta.
  5. Dodajte tri liste želatine, ki ste jo prej namočili v vodo z ledom. Zmešajte s paličnim mešalnikom in maso zlijte na osnovo pite.
  6. Za meringo na ogenj pristavite kozico s 75 ml vode in 200 g sladkorja.
  7. Stepite tri beljake.
  8. Ko sladkano vodo segrejete na 118 stopinj, jo počasi dodajajte stepenim beljakom. Stepajte, dokler se meringa ne ohladi.
  9. Meringo nabrizgate na limonovo kremo in jo popečete z ročnim gorilnikom.
  10. Na vrh posujte limetino lupinico.

sestavine

Za maso pite

  • 125 g neslanega masla sobne temperature
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 1 malo jajce
  • 175 g moke
  • 2 g fino mlete soli
  • 25 g mandljeve moke
  • Surova čičerika po okusu

 

Za limonovo kremo

  • 150 g limonovega soka
  • 225 g sladkorja
  • 150 g neslanega masla
  • 4 velika jajca
  • Lupinica ene limone
  • 3 listi želatine

 

Za meringo

  • 3 beljaki velikih jajc
  • 200 g sladkorja
  • 75 ml vode
  • 1 sveži kokos
  • 1 limeta (dekoracija)

Sorodni recepti