Opis

Priprava:

1. Priprava testa:  z mešalnikom zmešajte moko, maslo, razrezano na kocke, sladkor in mandljevo moko. Ko se vse suhe sestavine vmešajo v maslo, dodajte jajca in premešajte, dokler se ne oblikuje krogla. Razvaljajte pecivo med dvema listoma peki papirja in ga nato ohladite.

 

2. Pečico segrejte na 170 °C (ventilator). Izrežite dno in stranice tarta. Postavite dno na naluknjano silikonsko podlago in stranice k naluknjanemu obroču ob straneh. Pecite približno 10 minut.

 

3. Priprava kreme: namočite želatino v ledeno mrzlo vodo, da nabrekne. V skledi zmešajte jajca, naribano limonino lupinico, limonin sok in sladkor. Postavite skledo nad paro. Kuhajte, medtem ko ves čas mešate, dokler krema ne doseže 65 °C. Vmešajte želatino v kremo, da se raztopi. Naj se krema ohladi na 40 °C, nato dodajte maslo in mešajte. Zlijte kremo v tart in pustite, da se ohladi.

 

4. Priprava lešnikove kreme: karamelizirajte lešnike v ponvi. Dodajte pražene lešnike. Mešajte in razprostrite po podlagi, da se ohladi. Nato zmeljite v pasto. V posodi segrevajte pasto s smetano in glukozo, dokler ne dobite enotne zmesi. Prelijte jo po čokoladi in pirirajte. Nazadnje dodajte maslo, spet premešajte in nadevajte kremo v slaščičarsko vrečko. Okrasite tart z lešnikovo kremo. Potresite z  naribanimi lešniki.

 


Priprava:

1. Priprava testa:  z mešalnikom zmešajte moko, maslo, razrezano na kocke, sladkor in mandljevo moko. Ko se vse suhe sestavine vmešajo v maslo, dodajte jajca in premešajte, dokler 

se ne oblikuje krogla. Razvaljajte pecivo med dvema listoma peki papirja in ga nato ohladite.

 

2. Pečico segrejte na 170 °C (ventilator). Izrežite dno in stranice tarta. Postavite dno na naluknjano silikonsko podlago in stranice k naluknjanemu obroču ob straneh. Pecite približno 10 minut.

 

3. Priprava kreme: namočite želatino v ledeno mrzlo vodo, da nabrekne. V skledi zmešajte jajca, naribano limonino lupinico, limonin sok in sladkor. Postavite skledo nad paro. Kuhajte, medtem ko ves čas mešate, dokler krema ne doseže 65 °C. Vmešajte želatino v kremo, da se raztopi. Naj se krema ohladi na 40 °C, nato dodajte maslo in mešajte. Zlijte kremo v tart in pustite, da se ohladi.

 

4. Priprava lešnikove kreme: karamelizirajte lešnike v ponvi. Dodajte pražene lešnike. Mešajte in razprostrite po podlagi, da se ohladi. Nato zmeljite v pasto. V posodi segrevajte pasto s smetano in glukozo, dokler ne dobite enotne zmesi. Prelijte jo po čokoladi in pirirajte. Nazadnje dodajte maslo, spet premešajte in nadevajte kremo v slaščičarsko vrečko. Okrasite tart z lešnikovo kremo. Potresite z  naribanimi lešniki.

 

sestavine

Za pecivo linzer

  • 120 g masla
  • 65 g sladkorja v prahu
  • 30 g mandljeve moke
  • 50 g jajc
  • 265 g moke

Za limonino kremo

  • 200 g jajc
  • 150 g sladkorja
  • 150 g limoninega soka
  • nastrgana lupinica 2 limon
  • 150 g masla
  • 4 g želatine v lističih

Za lešnikovo kremo

  • 150 g sladkorja
  • 150 g lešnikov
  • 300 g mlečne čokolade
  • 150 g sladke smetane
  • 30 g glukoze
  • 30 g masla
  • Posipajte z naribanimi lešniki