Limonadini kolački

Limonadini kolački

Opis

Limonadini kolački

Priprava

  1. korak: kolački

Pečico segrej na 180 °C. V pladenj za kolačke postavi papirne modelčke.

Nad skledo presej moko in pecilni prašek. V mešanico moke z metlico vmešaj sladkor, sol in kurkumo, da bo vse dobro premešano. Dodaj mleko, olje in jajce. Nad posodo nastrgaj limonino lupinico in dodaj tudi limonin sok. Z lopatico vse dobro premešaj, da dobiš gladko in enakomerno zmes. Z žlico za sladoled ali jedilno žlico zmes porazdeli po papirnih modelčkih v pladnju za kolačke. Modelčke napolni največ do približno treh četrtin. Pladenj postavi na rešetko na sredino pečice in kolačke peci približno 25 minut. Počakaj, da se povsem ohladijo.

  1. korak: nadev

Zmečkaj maline. V skledi zmešaj rumenjake, sladkor, moko in malo hladnih zmečkanih malin v kašasto zmes. Zavri preostale zmečkane maline. Vroče zmečkane maline med mešanjem zlij na jajčno zmes, nato pa vse zlij nazaj v posodo. Zmes pri nizki temperaturi počasi segrej do vrelišča in dobro mešaj z metlico. Kuhaj 2 minuti in nato zmes zlij na ploščat krožnik, oplaknjen s hladno vodo. Počakaj, da se ohladi na sobno temperaturo.

Z mešalnikom mešaj maslo do gladkega in dodaj malinovo kremo. Mešalnik pusti mešati vsaj 10 minut, da dobiš nežno in zračno kremo. Daj jo v vrečko za dekoriranje z nazobčanim nastavkom.

  1. korak: dekoracija

Kolačke izdolbi z okroglim nožem za dolbenje ali zelo previdno s čajno žličko. Te luknje napolni z marmelado. Na vsak kolaček nabrizgaj velik kupček malinove kreme. Slamice prereži na pol. Nareži 12 limoninih rezin. Kolačke okrasi s svežo malino, meto, limono in slamico.

Rudolphov namig:
Najbolje je, če te kolačke za en dan shraniš v hladilniku. Kolački so najboljši pri sobni temperaturi!

 

sestavine

Kolački

  • 200 g moke
  • 7 g pecilnega praška
  • 200 g sladkorja
  • noževa konica soli
  • noževa konica kurkume (po želji)
  • 160 ml mleka
  • 60 ml sončničnega olja
  • 1 jajce
  • 1 limona

 

Nadev

  • 2 rumenjaka
  • 100 g sladkorja
  • 1 polna žlica moke
  • 250 g malin
  • 250 g masla na sobni temperaturi

 

Dekoracija

  • ¼ lončka jagodne marmelade
    6 debelih slamic
  • 12 svežih malin
  • Limona
  • Sveža meta

 

Dodatne potrebščine:
pladenj za kolačke, 12 papirnih modelčkov, žlica za sladoled, strgalo, okrogel nož za dolbenje, vrečka za dekoriranje z nazobčanim nastavkom

Sorodni recepti