Lignji, polnjeni z začimbnicami
Recept je iz: Gabriele Sponza

Priprava:
1. Lignje zmehčamo z mineralno vodo in soljo.
2. Vse začimbnice drobno nasekljamo.
3. Pomešamo oljčno olje, sol, poper in sir, s to mešanico napolnimo lignje in jih zapremo z zobotrebci.
4. Obe strani lignjev popečemo v ponvi, nato pa jih položimo v pekač.
5. Ko popečemo lignje, zmešamo oljčno olje, timijan, poper, limonov sok in s tem prelijemo lignje ter jih pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 200 stopinj.
Priloga: Avokadov pire
1. Avokada narežemo na kose in jih zmešamo z drugimi sestavinami, da dobimo pire.
2. Lignje postrežemo s pirejem in jedilnimi cvetovi.
sestavine
- 4 lignji 0.5 vejice rukole 1 vejica benediktinke 0.5 vejice kopra 1 vejica njivske redkve 6 rezin svežega kozjega sira 1 mineralna voda 1 žlička soli 1 žlička timijana 1 žlička popra v prahu 1 limona 0.5 skodelice oljčnega olja zobotrebciPriloga2 avokada 2 stroka česna 0.25 skodelice oljčnega olja 1 limeta 1 žlica sojine omake 1 žlica smetane za kuhanjeZa okras jedilni cvetovi
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami
Recepti