Lignji, polnjeni z začimbnicami

Lignji, polnjeni z začimbnicami

Opis

Priprava:

1. Lignje zmehčamo z mineralno vodo in soljo.

2. Vse začimbnice drobno nasekljamo.

3. Pomešamo oljčno olje, sol, poper in sir, s to mešanico napolnimo lignje in jih zapremo z zobotrebci.

4. Obe strani lignjev popečemo v ponvi, nato pa jih položimo v pekač.

5. Ko popečemo lignje, zmešamo oljčno olje, timijan, poper, limonov sok in s tem prelijemo lignje ter jih pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 200 stopinj.

Priloga: Avokadov pire

1. Avokada narežemo na kose in jih zmešamo z drugimi sestavinami, da dobimo pire.

2. Lignje postrežemo s pirejem in jedilnimi cvetovi. 


sestavine

  • 4 lignji
  • 0.5 vejice rukole
  • 1 vejica benediktinke
  • 0.5 vejice kopra
  • 1 vejica njivske redkve
  • 6 rezin svežega kozjega sira
  • 1 mineralna voda
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička timijana
  • 1 žlička popra v prahu
  • 1 limona
  • 0.5 skodelice oljčnega olja
  • zobotrebci

Priloga

  • 2 avokada
  • 2 stroka česna
  • 0.25 skodelice oljčnega olja
  • 1 limeta
  • 1 žlica sojine omake
  • 1 žlica smetane za kuhanje

Za okras

  • jedilni cvetovi

Sorodni recepti