Lignji, polnjeni z začimbnicami

Priprava:

1. Lignje zmehčamo z mineralno vodo in soljo.

2. Vse začimbnice drobno nasekljamo.

3. Pomešamo oljčno olje, sol, poper in sir, s to mešanico napolnimo lignje in jih zapremo z zobotrebci.

4. Obe strani lignjev popečemo v ponvi, nato pa jih položimo v pekač.

5. Ko popečemo lignje, zmešamo oljčno olje, timijan, poper, limonov sok in s tem prelijemo lignje ter jih pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 200 stopinj.

Priloga: Avokadov pire

1. Avokada narežemo na kose in jih zmešamo z drugimi sestavinami, da dobimo pire.

2. Lignje postrežemo s pirejem in jedilnimi cvetovi. 


sestavine

  • 4 lignji 0.5 vejice rukole 1 vejica benediktinke 0.5 vejice kopra 1 vejica njivske redkve 6 rezin svežega kozjega sira 1 mineralna voda 1 žlička soli 1 žlička timijana 1 žlička popra v prahu 1 limona 0.5 skodelice oljčnega olja zobotrebciPriloga2 avokada 2 stroka česna 0.25 skodelice oljčnega olja 1 limeta 1 žlica sojine omake 1 žlica smetane za kuhanjeZa okras jedilni cvetovi

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse