Libanonska solata fatuš s kruhom
Recept je iz: Mounir Toub

Bogato obložena solata s hranilnimi sestavinami. Pripravite si jo lahko že v 30 minutah!
sestavine
- 2 kumari
- 4 paradižniki
- 2 žlici pinjol
- 4 mlade čebule
- 0.5 vejice sveže mete
- 2 zeleni papriki
- 2 rdeči papriki
- 1 zelena solata
- 1 kruh fokača
- oljčno olje
- ZA OMAKO:
- pesto
- 1 šopek sveže bazilike
- 1 strok česna
- 30 g parmezana
- 8 žlic oljčnega olja
- sol
- poper
Priprava
- 1. V ponvi prepražimo pinjole s ščepcem soli, dokler ne porumenijo.
- 2. Kumari narežemo na kocke. Paradižnik prav tako narežemo na kocke po tem, ko smo odstranili semena. Mlado čebulo narežemo na kolobarje.
- 3. 1 zeleno in 1 rdečo papriko narežemo na tanke trakove, ko smo jima odstranili semena. Drugi dve papriki spečemo. Tudi njih narežemo na trakove.
- 4. V skledi pomešamo paradižnik, kumare, liste zelene solate, surove in pečene paprike, čebulo in metine liste.
- 5. Za omako pesto v lesenem možnarju zdrobimo pinjole, liste bazilike, olupljen strok česna in 1/3 drobno nastrganega parmezana. Posolimo in popopramo. Dodamo oljčno olje.
- 6. Kruh narežemo na kocke in popečemo v ponvi z oljem približno 4 minute, dokler ne postane hrustljav.
- Popečenemu kruhu dodamo omako pesto in premešamo.
- 7. Popečen kruh z omako pesto dodamo v solato. Na vrh naribamo preostali parmezan.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Jolanta (Joli) Delibozova
Solata s poširanimi jajci
Recepti Sara La Fountain
Solata iz špinače in endivije s slanino
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Korenčkova solata z ingverjem
Recepti Rachel Allen
Solata s pečeno muškatno bučo in kruhki
Recepti Skutin sufle z mariniranimi agrumi in karamelno omako
Recepti Antonio in Gennaro
Solata z bresaolo
Recepti Gabriele Sponza
Solata caprese s koromačem
Recepti Gabriele Sponza
Solata roka
Recepti Nadia in Merijn
Tople maroške solate
Recepti Donna Hay
Solata iz popečenih paradižnikov