Libanonska solata fatuš s kruhom

Bogato obložena solata s hranilnimi sestavinami. Pripravite si jo lahko že v 30 minutah!

sestavine

  • 2 kumari
  • 4 paradižniki
  • 2 žlici pinjol
  • 4 mlade čebule
  • 0.5 vejice sveže mete
  • 2 zeleni papriki
  • 2 rdeči papriki
  • 1 zelena solata
  • 1 kruh fokača
  • oljčno olje
  • ZA OMAKO:
  • pesto
  • 1 šopek sveže bazilike
  • 1 strok česna
  • 30 g parmezana
  • 8 žlic oljčnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

  • 1. V ponvi prepražimo pinjole s ščepcem soli, dokler ne porumenijo.
  • 2. Kumari narežemo na kocke. Paradižnik prav tako narežemo na kocke po tem, ko smo odstranili semena. Mlado čebulo narežemo na kolobarje.
  • 3. 1 zeleno in 1 rdečo papriko narežemo na tanke trakove, ko smo jima odstranili semena. Drugi dve papriki spečemo. Tudi njih narežemo na trakove.
  • 4. V skledi pomešamo paradižnik, kumare, liste zelene solate, surove in pečene paprike, čebulo in metine liste.
  • 5. Za omako pesto v lesenem možnarju zdrobimo pinjole, liste bazilike, olupljen strok česna in 1/3 drobno nastrganega parmezana. Posolimo in popopramo. Dodamo oljčno olje.
  • 6. Kruh narežemo na kocke in popečemo v ponvi z oljem približno 4 minute, dokler ne postane hrustljav.
  • Popečenemu kruhu dodamo omako pesto in premešamo.
  • 7. Popečen kruh z omako pesto dodamo v solato. Na vrh naribamo preostali parmezan.

Sorodni recepti

Poglej vse