LEŠNIKOVA TORTA S KREMASTO KARAMELO

LEŠNIKOVA TORTA S KREMASTO KARAMELO

Opis

LEŠNIKOVA TORTA S KREMASTO KARAMELO

Priprava

Karamela:

  1. Na pol prerežite en strok vanilje in ga dajte v ponev s 120 ml smetane in 60 g kondenziranega mleka. Pustite, da zavre.
  2. Karamelizirajte 140 g sladkorja.
  3. Smetanovo zmes vmešajte v karamelo. Dodajte 2 g solnega cveta. Mešajte, da dobite homogeno zmes. Odstranite strok.
  4. Slano karamelo prelijte po 160 g nesoljenega masla.
  5. Zmešajte s paličnim mešalnikom, prekrijte s plastično folijo in postavite v hladilnik.

 

Glazirani lešniki:

  1. Na ogenj postavite posodo s 25 g sladkorja in 25 ml vode.
  2. Ko se sladkor stopi, dodajte 100 g praženih lešnikov. Neprestano mešajte.
  3. Lešnike ohladite na pladnju, prekritim s papirjem za peko.

 

Torta:

  1. V posodo dajte 120 g lešnikove moke, 30 g moke in 75 g sladkorja.
  2. Dodajte eno jajce in dva rumenjaka.
  3. V manjši količini te mase zmešajte 55 g stopljenega masla in ga dodajte masi.
  4. Z mešalnikom stepite dva beljaka in postopoma dodajajte 60 g sladkorja.
  5. Sneg previdno dodajte masi.
  6. Zlijte v okrogel pekač premera 16 cm in pecite 35 minut na 160 stopinjah.
  7. Po ohlajanju vzemite torto iz pekača. Okrasite jo s karamelo in lešniki.

sestavine

Kremasta karamela:

  • 140 g sladkorja
  • 120 ml smetane s 35 % maščobe
  • 60 g kondenziranega mleka
  • 1 strok vanilje
  • 160 g nesoljenega masla
  • 2 g solnega cveta

 

Glazirani lešniki:

  • 100 g pečenih lešnikov
  • 25 g sladkorja
  • 25 ml vode

 

Lešnikova torta:

  • 1 jajce velikosti L
  • 2 rumenjaka jajc velikosti L
  • 75 g sladkorja
  • 120 g lešnikove moke
  • 30 g moke
  • 55 g stopljenega nesoljenega masla
  • 2 beljaka
  • 60 g sladkorja

Sorodni recepti