Čaj ni bil vedno namenjen samo pitju. Uporabljali so ga kot zdravilo, denar in hrano. V tem receptu Luke Nguyen uporabi sveže listke zelenega čaja in z njihovo aromo prepoji sladke cmočke s sezamom.

sestavine

  • 2 žlici zelenega čaja
  • 75 g lepljive riževe moke
  • 35 g riževe moke
  • ¼ žličke soli
  • 100 ml vode
  • 20 g palmovega sladkorja, narezanega na majhne koščke
  • ½ žličke praženega belega sezama
  • ½ žličke praženega črnega sezama

Priprava

  • 12 cmočkov
  • 1. V skledi zmešajte obe vrsti moke in sol. Dodajte vodo in mešajte z žlico ali gnetite z rokami, da dobite testo.
  • 2. Testo razdelite na 12 enakih delov. Vsak del razvaljajte v krog.
  • 3. V en krog testa s palcem na sredini naredite žepek. Vanj dajte ½ čajne žličke palmovega sladkorja. Žepek zaprite tako, da testo stisnete skupaj in ga oblikujete v kroglico. Postopek ponovite s preostalim testom in palmovim sladkorjem. Cmočke položite na pladenj, obložen s plastično folijo.
  • 4. V veliki posodi zavrite vodo. Dodajte čaj. Najprej skuhajte polovico cmočkov, zatem še drugo polovico. Cmočke kuhajte 6 minut.
  • 5. Cmočke vzemite iz posode s penovko, jih odcedite in prestavite na krožnik za serviranje.
  • 6. Potresite s črnim in belim sezamom. Postrezite vroče.

Sorodni recepti

Poglej vse