Lepljivi cmočki s sezamom, prepojeni z zelenim čajem
Recept je iz: Luke Nguyen
Čaj ni bil vedno namenjen samo pitju. Uporabljali so ga kot zdravilo, denar in hrano. V tem receptu Luke Nguyen uporabi sveže listke zelenega čaja in z njihovo aromo prepoji sladke cmočke s sezamom.
sestavine
- 2 žlici zelenega čaja
- 75 g lepljive riževe moke
- 35 g riževe moke
- ¼ žličke soli
- 100 ml vode
- 20 g palmovega sladkorja, narezanega na majhne koščke
- ½ žličke praženega belega sezama
- ½ žličke praženega črnega sezama
Priprava
- 12 cmočkov
- 1. V skledi zmešajte obe vrsti moke in sol. Dodajte vodo in mešajte z žlico ali gnetite z rokami, da dobite testo.
- 2. Testo razdelite na 12 enakih delov. Vsak del razvaljajte v krog.
- 3. V en krog testa s palcem na sredini naredite žepek. Vanj dajte ½ čajne žličke palmovega sladkorja. Žepek zaprite tako, da testo stisnete skupaj in ga oblikujete v kroglico. Postopek ponovite s preostalim testom in palmovim sladkorjem. Cmočke položite na pladenj, obložen s plastično folijo.
- 4. V veliki posodi zavrite vodo. Dodajte čaj. Najprej skuhajte polovico cmočkov, zatem še drugo polovico. Cmočke kuhajte 6 minut.
- 5. Cmočke vzemite iz posode s penovko, jih odcedite in prestavite na krožnik za serviranje.
- 6. Potresite s črnim in belim sezamom. Postrezite vroče.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Kasia Vermaire
Kitajski rezanci z omako tahini in ocvrtimi jajci
Recepti Donal Skehan
Testenine s slanino in zeljem
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Donal Skehan
Testenine z grahom
Recepti Donal Skehan
Testenine z mesnimi kroglicami
Recepti Antonio in Gennaro
Bucatini all'Amatriciana – Testenine s čilijem, slanino in paradižnikovo omako
Recepti Antonio in Gennaro
Testenine „svileni robčki“ s pestom
Recepti Lora in Stoyan
Testenine orzo s špinačo in sirom
Recepti Lora in Stoyan
Testenine z rakci
Recepti Nigella Lawson
Tajski rezanci s cimetom in rakci