Lepljiva rebrca po kitajsko

Lepljiva rebrca po kitajsko

Opis

Pečico segrejemo na 160 ºC/plin 3. Pripravimo tri plasti aluminijaste folije, dolge en meter. Na sredino položimo rebra, jih pokapamo z oljem in po vsej površini natremo z začimbno mešanico, ščepom morske soli in poprom. Tesno zavijemo in damo v pečico za tri ure oziroma za tako dolgo, da je meso povsem pečeno in mehko.

Medtem pripravimo glazuro. Olupimo in narežemo čebulo in jo damo v ponev na srednjem ognju z nekaj olja in zvezdastim janežem. Pražimo petnajst minut, da se čebula zmehča in začenja karamelizirati. Občasno premešamo. Vmešamo kitajske začimbe, pražimo dve minuti, nato vmešamo preostale sestavine za glazuro in pustimo vreti še dve minuti. Nato ponev odstavimo z ognja in pustimo, da se glazura malce ohladi. Odstranimo zvezdasti janež in mešanico prelijemo v mešalnik ter zmeljemo v gladko omako. Če je pregosta, jo razredčimo z malce vode, nato jo precedimo skozi gosto cedilo, da je povsem gladka. Pokusimo in po potrebi solimo. Očistimo spomladansko čebulo in čilijem odstranimo semena. Po dolžini jih na tanko narežemo in damo v skledo ledeno hladne vode, kjer se bodo skodrali. Če vas zabava, lahko poljubno narežete redkvice in daste v vodo v slogu osemdesetih ali pa pustite cele oziroma jih narežete na četrtine.

Ko rebrca vzamemo iz pečice, jih prestavimo na pekač. Folijo odstranimo in pečico nastavimo na 200 ºC/plin 6. Rebrca na debelo premažemo z glazuro in jih vrnemo v pečico za osem do deset minut. Nato jih spet premažemo in vrnemo v pečico. Postopek ponavljamo in rebrca vsakič pustimo v pečici kakšno minuto dlje. Tako bomo dobili debelo lepljivo plast glazure. Rebrca ponudimo z glazuro, če nam je ostala, da jih lahko pomakamo vanjo. Poleg postrežemo redkvice, čili in mlado čebulo. 

sestavine

Sestavine

  • 1 kos svinjskih reber živali iz proste reje
  • odvečno maščobo odrežemo (1
  • 5–2kg)
  • oljčno olje
  • 3 žlice kitajske mešanice začimb
  • 2 mladi čebuli
  • 2 sveža čilija
  • 1 sveženj redkvic

Preliv

  • 3 rdeče čebule
  • 3 zvezdasti janeži
  • 1 zravnana žlička kitajske mešanice začimb
  • 4 žlice svežega jabolčnega soka
  • 3 žlice omake hoisin
  • 2 žlici tekočega medu
  • 1 žlica kečapa
  • 1 žlica kisa iz riževega vina

Sorodni recepti