Lancashirska enolončnica

Lancashirska enolončnica

Opis

Temperaturo pečice nastavite na 170° C

Začinite zarebrnice in jih rahlo popecite v večji ponvi z olivnim oljem.

Ko rahlo porjavijo na obeh straneh, jih preložite v večjo posodo.

Dodajte grobo narezano korenje, zeleno in čebulo v ponev in pustite, da se zelenjava rahlo obarva in zmehča na zmernem ognju.

Zelenjavi dodajte moko in kuhajte 3 minute, dokler moka ne dobi piškotne barve.

Prilijte govejo jušno osnovo in mešajte, dokler se tekočina ne zgosti in dokler ne razpadejo vse grudice moke.

Zelenjavo in zgoščeno osnovo prelijte v posodo z zarebrnicami. Dodajte 7 timijanovih vejic in lovorjev list. Pustite, naj vse zavre in potem pustite rahlo vreti.

Krompir narežite na kolutke debeline 1 cm.

V manjši posodi stopite maslo.

Vsebino posodo prekrijte s krompirjevimi koluti, da rahlo prekrivajo drug drugega. Premažite s stopljenim maslom in dodajte nekaj timijanovih listov.

V pečici pecite eno uro ali eno uro in pol.
Temperaturo pečice nastavite na 170° C

Začinite zarebrnice in jih rahlo popecite v večji ponvi z olivnim oljem. 

Ko rahlo porjavijo na obeh straneh, jih preložite v večjo posodo. 

Dodajte grobo narezano korenje, zeleno in čebulo v ponev in pustite, da se zelenjava rahlo obarva in zmehča na zmernem ognju. 

Zelenjavi dodajte moko in kuhajte 3 minute, dokler moka ne dobi piškotne barve. 

Prilijte govejo jušno osnovo in mešajte, dokler se tekočina ne zgosti in dokler ne razpadejo vse grudice moke. 

Zelenjavo in zgoščeno osnovo prelijte v posodo z zarebrnicami. Dodajte 7 timijanovih vejic in lovorjev list. Pustite, naj vse zavre in potem pustite rahlo vreti. 

Krompir narežite na kolutke debeline 1 cm. 

V manjši posodi stopite maslo. 

Vsebino posodo prekrijte s krompirjevimi koluti, da rahlo prekrivajo drug drugega. Premažite s stopljenim maslom in dodajte nekaj timijanovih listov. 

V pečici pecite eno uro ali eno uro in pol.

sestavine

Sestavine

  • 6 jagnječjih zarebrnic
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 večja čebula
  • 1 veliko korenje
  • 1 steblo zelene
  • narezano
  • 2 žlici navadne moke
  • 1 l goveje jušne osnove
  • 1 majhen šopek timijana
  • 1 lovorov list
  • 2 krompirja Maris Piper
  • olupljenega
  • 100 g stopljenega masla

Sorodni recepti