Lahki borovničevi mafini
Recept je iz: Donna Hay

Način priprave:
1. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek in sladkor v prahu. Naredimo jamico.
2. V jamico zlijemo olje, sveže mleko, jajce in izvleček vanilje. Najprej premešamo sestavine v jamici, nato pa pomešamo z drugimi sestavinami. Mešamo, dokler zmes ne postane gladka.
3. Dodamo sveže ali zamrznjene borovnice in previdno premešamo.
4. V pekač za mafine damo papirnate košarice. Napolnimo jih z zmesjo. Vsak mafin potresemo z nekaj kristalnega sladkorja. Mafine pečemo v predhodno segreti pečici 30 do 35 minut pri 180 stopinjah.
sestavine
- Sestavine375 g bele moke 1 žlička pecilnega praška 220 g sladkorja v prahu 125 ml sončničnega olja 125 ml svežega mleka 1 žlička vanilje ali žlička vaniljevega izvlečka 1 jajce 300 g borovnic kristalni sladkor ali sladkor v prahu (za okras)
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem