Lahki borovničevi mafini

Način priprave:

1. V skledi pomešamo moko, pecilni prašek in sladkor v prahu. Naredimo jamico.

2. V jamico zlijemo olje, sveže mleko, jajce in izvleček vanilje. Najprej premešamo sestavine v jamici, nato pa pomešamo z drugimi sestavinami. Mešamo, dokler zmes ne postane gladka.

3. Dodamo sveže ali zamrznjene borovnice in previdno premešamo.

4. V pekač za mafine damo papirnate košarice. Napolnimo jih z zmesjo. Vsak mafin potresemo z nekaj kristalnega sladkorja. Mafine pečemo v predhodno segreti pečici 30 do 35 minut pri 180 stopinjah.

 

sestavine

  • Sestavine375 g bele moke 1 žlička pecilnega praška 220 g sladkorja v prahu 125 ml sončničnega olja 125 ml svežega mleka 1 žlička vanilje ali žlička vaniljevega izvlečka 1 jajce 300 g borovnic kristalni sladkor ali sladkor v prahu (za okras)

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse