Lahka čokoladna torta

Priprava:

1. Nadrobljeno čokolado damo v skledo in jo stopimo na vodni kopeli. Ko se čokolada skoraj stopi, dodamo maslo in mešamo, dokler ne dobimo enotne zmesi.

2. Čokoladi in maslu dodamo sladkor in ročno premešamo. Nato dodamo presejano moko in mandljevo moko. Premešamo.

3. Dodamo jajca in mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi.

4. Okrogli tortni model s premičnim dnom razstavimo. Dno modla obložimo s pravokotnim kosom papirja za peko. Nato model znova sestavimo. Konci papirja bodo štrleli ven. Steno modla namažemo z maslom. Izrežemo daljši kos papirja, dvakrat višji od stene modla in ga prilepimo ob steno.

5. Zmes vlijemo v model. Čezenj položimo kos aluminijaste folije in jo združimo s štrlečim papirjem. Torto pečemo 40 minut v predhodno segreti pečici pri 180 stopinjah.

6. Po peki odstranimo aluminijasto folijo in pustimo, da se torta ohladi. Nato jo za nekaj ur postavimo v hladilnik.

7. Ohlajeno torto vzamemo iz modla in jo postavimo na pladenj. Obilno jo potresemo s kakavom. Z nožem, namočenim v vroči vodi, narežemo velike kose torte.

8. Pri postrežbi torto okrasimo s stepeno smetano in svežimi malinami.

sestavine

  • 375 g mlečne čokolade 125 g masla 1 skodelica rjavega sladkorja 200 g mandljeve moke 2 žlici mleka 5 jajc 50 g mokeZa posip2 žlici kakava

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse