Ladjice s feto in koprom

sestavine

  • 10 listov vlečenega testa
  • 50 g stopljenega masla
  • 200 g grškega sira feta, nadrobljenega
  • 50 g čedarja, naribanega
  • 3 žlice kisle smetane
  • 3 vejice kopra, drobno sesekljane
  • Lupinica ½ limone
  • 1 ščepec soli
  • Poper (po okusu)
  • 1½ žlice črnih sezamovih semen

Priprava

  • Segrejte pečico na 180 stopinj in pripravite pladenj tako, da ga obložite s peki papirjem.
  • Zmešajte vse sestavine, da dobite nadev.
  • Vsak zavitek posebej premažite s stopljenim maslom in ga prerežite po diagonali na pol, da dobite dva trikotnika. Daljšo stranico začnite zvijati, pri tem pa na vrhu pustite 8-centimetrski rob. Nežno združite oba zapognjena robova in ju položite enega čez drugega, da oblikujete testo v čolnič. Konico trikotnika preložite čez pregib.
  • Napolnite votlino čolna z 1 ½ žlice nadeva. Robove premažite s še več masla in po njih potresite črna sezamova semena. Postavite zavitek na pripravljen pladenj in ponovite postopek.
  • Pecite v pečici 25 do 30 minut ali do zlato rjave barve.

Sorodni recepti

Poglej vse