Opis
Priprava
Zamesimo domače testo. V hladilniku naj počiva 30 minut.
Iz vseh sestavin pripravimo nadev.
Testo razdelimo na pol.
Razvlečemo testo. Ne pretanko, da se ne lomi.
Ko razvlečemo spodnji del, nanj položimo nadev na 5 cm. Prekrijemo z drugo polovico, stisnemo ves zrak. S kalupom za krofe oblikujemo krape. Kuhamo jih v slanem kropu, približno 5 minut.
V ponvi segrejemo sok ene pomaranče. Dodamo med in muškat ter zavremo. Dodamo maslo in skuhane krape podušimo v sladki omaki ter postrežemo posute z nasekljanimi orehi.
sestavine
Sestavine
- 300 g moka
- 3 jajca
- sol
- malo vode
- 150 g naribana skuta
- 50 g parmezan
- 1 jajce
- drobno naribana lupina 1 pomaranče
- 50 g sladkor
- 50 g rozine namočene v rumu
- 3 žličke med
- sok ene pomaranče
- 150 ml istrski muškat
- 100 g nasesekljani orehi
- 50 g masla