LABINSKI KRAPI S SIRUPOM IZ MUŠKATA, MEDU IN POMARANČE

LABINSKI KRAPI S SIRUPOM IZ MUŠKATA, MEDU IN POMARANČE

Opis

Priprava

Zamesimo domače testo. V hladilniku naj počiva 30 minut.

Iz vseh sestavin pripravimo nadev.

Testo razdelimo na pol.

Razvlečemo testo. Ne pretanko, da se ne lomi.

Ko razvlečemo spodnji del, nanj položimo nadev na 5 cm. Prekrijemo z drugo polovico, stisnemo ves zrak. S kalupom za krofe oblikujemo krape. Kuhamo jih v slanem kropu, približno 5 minut.

 

V ponvi segrejemo sok ene pomaranče. Dodamo med in muškat ter zavremo. Dodamo maslo in skuhane krape podušimo v sladki omaki ter postrežemo posute z nasekljanimi orehi.

sestavine

Sestavine

  • 300 g moka
  • 3 jajca
  • sol
  • malo vode
  • 150 g naribana skuta
  • 50 g parmezan
  • 1 jajce
  • drobno naribana lupina 1 pomaranče
  • 50 g sladkor
  • 50 g rozine namočene v rumu
  • 3 žličke med
  • sok ene pomaranče
  • 150 ml istrski muškat
  • 100 g nasesekljani orehi
  • 50 g masla

Sorodni recepti