LABINSKI KRAPI S SIRUPOM IZ MUŠKATA, MEDU IN POMARANČE
Recept je iz: David Skoko
Priprava
Zamesimo domače testo. V hladilniku naj počiva 30 minut.
Iz vseh sestavin pripravimo nadev.
Testo razdelimo na pol.
Razvlečemo testo. Ne pretanko, da se ne lomi.
Ko razvlečemo spodnji del, nanj položimo nadev na 5 cm. Prekrijemo z drugo polovico, stisnemo ves zrak. S kalupom za krofe oblikujemo krape. Kuhamo jih v slanem kropu, približno 5 minut.
V ponvi segrejemo sok ene pomaranče. Dodamo med in muškat ter zavremo. Dodamo maslo in skuhane krape podušimo v sladki omaki ter postrežemo posute z nasekljanimi orehi.
sestavine
- Sestavine
- 300 g moka
- 3 jajca
- sol
- malo vode
- 150 g naribana skuta
- 50 g parmezan
- 1 jajce
- drobno naribana lupina 1 pomaranče
- 50 g sladkor
- 50 g rozine namočene v rumu
- 3 žličke med
- sok ene pomaranče
- 150 ml istrski muškat
- 100 g nasesekljani orehi
- 50 g masla
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Marelice s kokosovo glazuro
Recepti Sara La Fountain
Masleni kolački z borovnicami
Recepti Nenad Veljković
Kavni mousse z višnjami
Recepti Rudolph van Veen
Torta ob rojstvu otroka
Recepti Rudolph van Veen
Kolač ob rojstvu otroka
Recepti Rachel Khoo
Črni gozdiček v čokoladnih skledicah
Recepti Rachel Khoo
Brezpastirska pita
Recepti Rachel Khoo
Torta z jagodami in smetano
Recepti Rachel Khoo
Majhne pite z jagodičjem in kremo iz kremnega sira
Recepti Kiran Jethwa
Zvrnjen kolač s kruhovcem