LA burger

Ko se vam prileže burger, je LA burger tapravi burger za vas!

sestavine

  • Za burgerje:
  • 500 g mlete svinjine
  • 0.5 čebule
  • 0.5 žličke janeževih semen
  • 40 g krušnih drobtin
  • 1 jajce
  • Za krompir:
  • 1 kg sladkega krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 1 ščepec mlete pekoče paprike
  • 2 žlički mlete rdeče paprike
  • Za šejk:
  • 0.5 žličke rjavega sladkorja
  • 1 skodelica sladke smetane
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 15 g masla
  • 2 žlici smetanovega sladoleda
  • 500 ml svežega mleka

Priprava

  • Čebulo naribamo. Peteršilj in koriander grobo narežemo. Stresemo ju v skledo skupaj z mletim mesom. Dodamo jajce in krušne drobtine ter začinimo s soljo in poprom. Mleto meso zamešamo in oblikujemo štiri velike burgerje.
  • Burgerje položimo na krožnik, pokrijemo s prosojno folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
  • Burgerje spečemo na žar ponvi ali na žaru. Polijemo jih z nekaj oljčnega olja. Pečemo jih 4 do 5 minut na obeh straneh.
  • Pecivo prerežemo na dva kosa. Dodamo rukolo, nanjo pa meso. Na meso postavimo eno ali dve rdeči pečeni papriki in tanke rezine rdeče čebule. Pecivo prepognemo.
  • Sladki krompir olupimo in narežemo dolge tanke kose. Položimo jih v skledo in polijemo z oljčnim oljem, s soljo, z mleto rdečo papriko in s pekočo papriko ter dobro premešamo. Krompir položimo na pekač in pečemo 30 minut pri 230 stopinjah.
  • Za šejk v kozico zlijemo sladkor, smetano, vaniljo in maslo. Mešanico premešamo in pustimo, da zavre na majhnem ognju. Po petih minutah ogenj ugasnemo, odstavimo lonec in pustimo, da se mešanica ohladi. V mešalnik damo dve kepici smetanovega sladoleda in zalijemo s svežim mlekom. Dodamo 80 ml karamelizirane mešanice in zmešamo.
  • Burgerje postrežemo s pečenim krompirjem in z mlečnim šejkom.

Sorodni recepti

Poglej vse